Vinificatie: Een assemblage van 60% pinot noir en 40% chardonnay uit de oogstjaren 2015 en 2016. De druiven komen uit de grand-cru-wijngaarden van het dorp Bouzy. Het gistingproces vindt plaats in roestvrijstalen vaten op geheel natuurlijke wijze, met een rijping van minimaal vier jaar in de kelders van het domein.
Proefnotitie: In de geur groene appels, rijpe kweepeer en vers gebakken brood. De langere rijping op de fijne gistsporen geeft een romige textuur. De smaak is geconcentreerd met rijpheid en structuur. In de afdronk een hint van kamille.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2026, 6-8°C
Wijn-spijs advies: Als aperitief of bij een lichte maaltijd, zoals een salade.
Vinificatie: Clotilde maakt een zeer gebalanceerde en fijne Saumur blanc op een traditionele wijze. In de diepe en koele kelders onder het domaine van haar familie volgt een lange lierijping.
Proefnotitie: Grapefruit, hooi en kamille in de neus. De smaak is mooi droog met intens rijp geel fruit, brioche en iets honing. Deze wijn biedt alles wat je mag verwachten van een chenin blanc uit de Loire met een prachtige gelaagdheid en een geweldige prijskwaliteitverhouding.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2026+, 8-10°C
Wijn-spijs advies: Heerlijk met schelpdiertjes als bijvoorbeeld geroosterde coquilles met zoetzuur en crème van pompoen, bij baars of zalm, of bij cannelloni van geitenkaas en citron au sel vinaigrette.
Vinificatie:
100% sauvignon blanc afkomstig van de wijngaarden aan de voet van de berg ‘Schlern’. De vergisting en de rijping vond plaats op de droesem in stalen tanks voor 7 maanden.
Proefnotitie:
In de geur is deze sauvignon blanc fris en kruidig met citrusfruit en witte peper. De smaak is rijk en heeft een mollige textuur, mooi gebalanceerd met frisse zuren. De afdronk is complex met wederom de wilde kruiden, limoenschil, en een minerale ziltigheid.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2026, 10-12°C
Wijn-spijs advies: Frisse salades met knapperige verse groenten zoals tomaat, paprika en witte kaas. Schaal en schelpdieren en lichte gerechten met vis.
Vinificatie: De zweigeltdruiven zijn afkomstig van de oudste wijngaarden dicht bij de Neusiedler See. Na de vergisting in rvs tanks rijpt de wijn twaalf maanden in kleine eikenhouten barriques en grote acaciahouten foeders voor extra complexiteit.
Proefnotitie: In de geur aanlokkelijk rood fruit en specerijen, iets van laurier en een lichte vanilletoets. De smaak is geconcentreerd en biedt tonen van rijpe kersen, bosfruit en een prachtige balans tussen kruidigheid en zachte tanninen.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2027, 15-17°C
Wijn-spijs advies: gazpacho, gestoofde lamsbout met verse kruiden en knoflook, wild, rundvlees, rode biet of pasta- en rijstgerechten.
Vinificatie: Een blend van grenache, carignan en syrah afkomstig van wijnstokken tussen de 35 en 70 jaar oud. De druiven worden hand geoogst en geselecteerd. De vinificatie vindt plaats in betonnen vaten.
Proefnotitie: In de neus tonen van verse tijm en rozemarijn, kreupelhout en rijp zwart fruit. De smaak is puur en intens, zit vol sappig fruit en eindigt in een opmerkelijk frisse, elegante afdronk.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2029, 16-18°C
Wijn-spijs advies: Heerlijk bij vele vleessoorten, stoofschotels en Provençaalse gerechten. Of als avondwijn bij een stukje pittige kaas.
Vinificatie: Deze heerlijke versterkte wijn komt uit de Roussillon, in het zuiden van Frankrijk, en wordt gemaakt van grenache noir, aangevuld met een klein deel carignan.
Proefnotitie: Een prachtig geurende wijn met een hoge concentratie van fruit dat perfect harmonieert met de lichte tonen van hout. De smaak is krachtig en vol, maar tegelijkertijd ook fris en eindigt in een prachtig zoete en zwoele finale.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2028+, 14-16°C
Wijn-spijs advies: Een klassieker bij chocolade, (geweckt) rood fruit of pikante blauwschimmelkazen. Onze tip: mousse van bittere chocolade met rode peper en veenbessen ingemaakt met kruidnagel en kaneel.