Speciaal voor u!

Frizzante Nera Spago - Prosecco Colli Trevigiani, De Faveri

Vinificatie: De druiven zijn afkomstig van de schitterend gelegen wijngaarden, op de steile heuvels van Valdobbiadene en Vidor. Moderne vinificatietechnieken, gave druiven en bevlogenheid zijn de ideale ingrediënten voor dit sprankelende aperitief.

Proefnotitie: De mousse is net zo elegant en vriendelijk als de familie De Faveri zelf. De neus verleidt met een parfum van witte bloemen, bloesem, suikermeloen en iets van peer. De smaakaanzet is heerlijk fris, met sappig wit fruit, een hint van honing, florale tonen en een mild droge en verkwikkende afdronk.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2025, 6-8°C

Wijn-spijs advies: Als aperitief, bij een feestelijke brunch of bij antipasti. Neem bijvoorbeeld dun gesneden zalm op toast met crème fraîche.

Champagne brut Cuvée D 5 Ans d'Age, Maison Veuve A. Devaux

Vinificatie: Een prachtige assemblage van pinot noir en chardonnay, met een flesrijping ‘sur latte’ van maar liefst vijf jaar.

Proefnotitie: Deze ‘grande cuvée’ is zowel krachtig als verfijnd, met een zachte mousse, een elegante neus van bloemen en fruit en een frisse, zuivere smaak.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2025 , 8-10°C

Wijn-spijs advies: Geschikt als begeleider van diverse gerechten, zoals bijvoorbeeld sint-jakobsschelpen of een stukje witvis met botersaus.

2023 Alliance - Sancerre blanc, Domaine de la Garenne

Vinificatie: Aangeplant op de beroemde kalkrijke heuvels van Sancerre, ontwikkelen de druiven schitterende zuren en een prachtige frisheid. De getalenteerde wijnmakers doen de rest: met hun keuze voor een koude schilweking, zachte persing en een opvoeding ‘op de fijne gistsporen’ creëren zij een fabelachtige sancerre.

Proefnotitie: De neus is zuiver en fris met tonen van steenfruit, buxus, kruiden en mineralen. De smaak is heerlijk droog met met verfijnde zuren, citrusfruit en iets floraals.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2027, 8-10°C

Wijn-spijs advies: Een klassieker bij verse geitenkaas, maar ook perfect bij gerookte vis of sushi en bij avocado met vinaigrette.

2022 Pouilly-Fuissé 'Vieilles Vignes', Domaine des Deux Roches

Vinificatie: Een selectie van de mooiste oude stokken uit Pouilly-Fuissé komt in aanmerking voor deze topcuvée van Collovray en Terrier. Deze oude stokken, tussen de 60 en 90 jaar oud, geven van nature lage rendementen, waardoor het sap meer concentraat bevat. Jean-Luc kiest er dan ook voor om de wijn op eikenhouten vaten te vinifiëren en op te voeden.

Proefnotitie: Intense neus met tonen van rijpe perzik, suikermeloen, bloesem, iets van vanille en een lichte toast. De smaak is gul en uitbundig, biedt zwoel rijp fruit, mineralen, een mooie complexiteit en uitstekende zuren.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2028, 10-12°C

Wijn-spijs advies: In roomboter gebakken slibtong met friet en salade.

2023 Nuits Roses - Coteaux Varois en Provence, Domaine du Deffends

Vinificatie: Rosé zoals rosé bedoeld is. De druivenschillen krijgen maximaal een nacht de tijd om hun kleur en smaak aan deze bleekroze rosé mee te geven.

Proefnotitie: In de neus aroma’s van bosaardbei, veldbloemen, framboos en een vleugje garrigue. De smaak is lekker sappig en elegant, maar biedt ook spanning met een aangename bite en een lange, frisdroge finale.

Schenkadvies: tussen nu en 2026, 8-10°C

Wijn-spijs advies: Ondanks de lichte kleur toch een krachtige rosé die verrukkelijk is bij een salade ni­çoi­se met gegrilde verse tonijn. Een perfect aperitief, maar zeker ook aan tafel bij diverse mediterrane gerechten. Genieten!

2020 Reserve Malbec 'Old Vine', Altocedro

Vinificatie: Wijnmaker Karim Mussi Saffie heeft een grote voorliefde voor werken met oude wijnstokken. Die geven immers druiven met zowel concentratie als elegantie. Dit proef je terug in deze Malbec. Hij heeft de kracht die je van een Malbec Reserva uit Mendoza mag verwachten, maar hij bezit tegelijkertijd ook een ongekende elegantie en finesse.

Proefnotitie: Spannende neus van zwarte bessen, cassis en pruimen, alsmede cacao en tabak. Complexe smaak met tonen van donker bosfruit en zoethout, fluwelige tanninen en een rijke en toch frisse afdronk.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2030+, 15-17°C

Wijn-spijs advies: Bij Argentijnse ‘Asado’ met gegrild runderribstuk of lamskoteletten met salsa verde.

2021 Bordeaux rouge 'Passion', Château Fontenille

Vinificatie: Bij deze wijn zoekt Stéphane zowel naar structuur en rondeur als fruitexpressie. Dat vindt hij door de helft van de druiven - merlot en cabernet-sauvignon - een opvoeding op hout te geven en de andere helft op RVS.

Proefnotitie: Prachtig zuiver en elegant en biedt tegelijk een mooie concentratie. Uitbundig, rijp fruit, bloemen, laurier en een subtiele hint van peper. De afdronk is lang en levendig.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2026, 16-18°C

Wijn-spijs advies: Drinkt mooi bij gegrild vlees, kalfsvlees, gevogelte en harde (oude) kazen.

2019 Pomerol, Château La Grave à Pomerol

Vinificatie: Een assemblage van merlot en cabernet franc afkomstig van gemiddeld 20 jaar oude stokken op een grind en fijne klei bodem. Na de handoogst vindt de vergisting plaats in betonnen en roestvrijstalen vaten. Voor een periode van 16-18 maanden rijpt de wijn in Franse eikenhouten vaten, waarvan 40% nieuw.

Proefnotitie: Voor Christian Moueix was dit het eerste chateau dat hij aankocht in Pomerol in 1971. Hij investeerde direct veel in de renovatie van de wijngaarden, het chateau en de kelderfaciliteiten. De bodem heeft veel kiezel, zoals de naam ‘La Grave’ eigenlijk al aangeeft. Dit geeft een zowel krachtige als elegante en expressieve stijl pomerol. De kwaliteit van de tanninen is subliem, met een fluwelen textuur. De afdronk is lang en complex met wilde kruiden en subtiel iets van potloodslijpsel.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2036, 16-18°C

Wijn-spijs advies: Houd de wijn en spijs bij deze gerijpte Bordeaux betrekkelijk eenvoudig. Past goed bij gerechten met veel structuur, bijvoorbeeld bij gebraden rood vlees, zoals lam of wild met klassieke sauzen, groenten en aardappelen uit de oven. Ook heerlijk bij harde kazen met lange rijping.

2020 Barsac - Sauternes, Château Gravas

Vinificatie: De sémillon druiven komen mooi tot ontwikkeling dankzij de kenmerkende laag kiezels, de zogenaamde 'graves'. De botrytis cinerea, de zogenaamde edele rotting, zorgt voor indroging van de druiven en concentratie van suikers en zuren.

Proefnotitie: Het resultaat is een nectar met een complexe zoete smaak, met tonen van perziken, abrikozen, honing, prachtige zuren en een frisse, maar geconcentreerde zoetheid.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2038, 8-10°C

Wijn-spijs advies: Een heerlijk aperitief, of bij foie gras en gevogelte met een mooie romige saus, maar natuurlijk ook bij blauwaderkazen of zoete fruitdesserts.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod