Season’s Greeting!

ENG

2019 Prima Pietra - Toscana Rosso, Tenuta Prima Pietra

Vinification: when a professional team pours all their love, passion, and energy into one wine, you get a Prima Pietra! The elevation of the vineyards contributes to a balanced ripening process, resulting in a wine with remarkable freshness. The vineyard is planted with Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, and Petit Verdot. The grapes are harvested, vinified, and aged separately. The Bordelaise blend of 50% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, and 10% Petit Verdot shines on the Tuscan coast.

Tasting Notes: aromas of lush fruit, minerals, and red flowers, with ripe tannins. A velvety tannin structure, notes of cherries, cedarwood, and star anise.

Serving Recommendation: best enjoyed now through 2033, at 16–18°C.

Best served with: excellent with tagliata di manzo with arugula and Parmesan cheese

NL

2019 Prima Pietra - Toscana Rosso, Castiglion del Bosco

Vinificatie: Als een professioneel team al zijn liefde, passie en energie in één wijn stopt, dan krijg je een Prima Pietra! De hoogte van de wijngaarden draagt bij aan een uitgebalanceerde rijping en uiteindelijk een wijn met veel frisheid. De wijngaard is beplant met merlot, cabernet-sauvignon, cabernet franc en petit verdot. De druiven worden apart geoogst, gevinifieerd en opgevoed. De bordelaise assemblage van 50% merlot, 30% cabernet-sauvignon, 10% cabernet franc en 10% petit verdot doet het geweldig aan de Toscaanse kust.

Proefnotitie: Aroma’s van zwoel fruit, mineralen, rode bloemen en in het bezit van rijpe tanninen. Een fluwelen tanninestructuur, kersen, cederhout en steranijs.

Schenkadvies: Tussen nu tot 2033 , 16-18°C

Wijn-spijs advies: Heerlijk bij tagliata di manzo met rucola en Parmezaanse kaas