Het is indrukwekkend om te zien hoe hij ‘speelt’ met zijn enorme kennis van de wijngaarden in Chablis. Van elk perceel weet hij exact de bodem, ligging en klimaat en welke kwaliteit druiven dit voortbrengt in de specifieke weersomstandigheden van een oogstjaar. De oogst gebeurt met precisie en een strenge selectie. Op elk perceel past hij elk jaar op basis van de eigenschappen van de druiven een aparte vinificatie toe. Voor hem is dit overigens de normaalste zaak van de wereld. Dat niet iedereen met zoveel precisie werkt verbaast hem eigenlijk meer. Samuel startte met de pluk vanaf 18 september. ´Het was een vlotte oogst en dat was ook echt nodig met de vochtige weersomstandigheden. In eerste instantie waren we erg benieuwd of dit oogstjaar wel voldoende kwaliteit kon brengen, maar tijdens de opvoedingen zagen we de wijnen beter worden. Wijnen met zuiverheid, textuur en vooral ook spanning. Een jaar dat direct heerlijk zal drinken daarnaast zijn wij overtuigd van het potentieel op de langere termijn”, aldus Samuel Billaud.