Ingrediënten (voor 4 personen)
— 5 g gedroogd eekhoorntjesbrood
— 6 volkoren boterhammen
— 11 eetl. olijfolie
— 2 grote uien, in dunne, halve ringen
— 500 g paddenstoelen naar keuze, in gelijke stukken van 2 cm
— 2 eetl. balsamicoazijn
— 2 teentjes knoflook, geraspt
— 20 g bladpeterselie, gehakt
— 1 bol mozzarella, in blokjes van 1 cm
— 40 g oude kaas, geraspt
Bereiding
Week het gedroogd eekhoorntjesbrood in 150 milliliter warm water. Laat staan tot gebruik.
Verwarm de oven voor tot 175 °C. Snijd de boterhammen in 8 stukjes per snee en leg die op een bakplaat. Overgiet met 5 eetlepels olijfolie, hussel en spreid de stukjes goed uit over de bakplaat. Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Haal de bakplaat dan uit de oven, maar laat de oven aan staan.
Bak de uien in een pan met 3 eetlepels olijfolie op een middelhoog pitje tot ze een beetje gekleurd, zacht en zoet zijn. Doe over in een bakje. Snijd het eekhoorntjesbrood in kleine stukjes. Bewaar het vocht. Verhit 3 eetlepels olijfolie in dezelfde pan als de uien en bak de verse paddenstoelen op hoog vuur. Voeg als ze goudbruin zijn het eekhoorntjesbrood, het vocht van het eekhoorntjesbrood, de balsamicoazijn, knoflook, uien en peterselie toe. Doe alles over in een ovenschaal. Hussel de stukjes brood en de blokjes mozzarella erdoor. Bestrooi ten slotte met de oude kaas. Bak nog 5 tot 7 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten is.
Dien meteen op, met een frisse salade van gemengde knapperige groenten zoals andijvie, venkel, koolrabi, bleekselderij en rauwe bloemkool.