Ingrediënten (4 pers.):
ook nodig: cocktailprikkers
Bereiding:
Bestrooi de stukken zeebaars rondom met zout en peper en leg op elk een dubbel¬ gevouwen plakje parmaham en 2 salieblaadjes. Zet vast met cocktailprikkers. Wentel de onderkant en zijkanten van de vis door de bloem en klop er voorzichtig een beetje af – er hoeft maar een heel dun laagje op te zitten.
Verhit de olijfolie en de helft van de boter in een koekenpan. Bak de vis met de rauwe ham aan de onderkant een paar minuten op laag vuur, tot de ham knapperig is. Draai de vis voorzichtig om en laat nog 3 tot 5 minuten rustig garen, tot het vis¬vlees niet meer glazig is. Leg de stukjes zeebaars op de borden. Smelt de rest van de boter in de pan op laag vuur. Voeg de witte wijn toe en de schijfjes citroen. Roer de aanbaksels in de pan los met een houten lepel en laat de wijn op iets hoger vuur inkoken. Schep de saus over de saltimbocca, leg de plakjes citroen erbij en serveer direct.