Alle blogs

Raspail-Ay: Beter dan ooit!

Door Femke Pruis, 7 maart 2024

Als Louis Kat tijdens een inkoopreis in 1979 niet zou zijn gestopt voor een korte lunchpauze in een plaatselijk restaurant, dan zouden wij u nu niet deze wijn hebben kunnen aanbieden. Gelukkig stopte onze Okhuysen-nestor wel op die warme zomermiddag. En gelukkig zorgde zijn nieuwsgierigheid ervoor dat hij van de kaart iets koos waar hij nog niet eerder van had gehoord. Hij proeft, wordt omver geblazen door de intensiteit en complexiteit van de wijn en informeert bij de bediening naar deze hem nog onbekende wijnmaker.

 

Toeval bestaat niet, want Raspail-Ay blijkt de buurman van Pesquier. Een domein waar hij net krap een jaar mee samenwerkt. Kan hij het maken om langs te gaan bij hun buren, concurrenten binnen dezelfde appellation? Louis besluit een bezoekje te wagen. En zo maakt Okhuysen kennis met de familie Ay, waarvan Christophe – kleinzoon van François, de man die Louis in ‘79 ontving – de jongste telg is. We zijn inmiddels vijfenveertig jaar verder, maar nog altijd zijn de verhoudingen tussen ons even goed als toen – en de wijnen zo mogelijk nog beter.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod