Prima Pietra ligt aan de Toscaanse kust, op slechts een paar kilometer van de zee en het middeleeuwse dorp Riparbella. Het microgebied is een verborgen schat in Toscane. We staan in de wijngaard met wijnmaker Cecilia Leoneschi. “De heuvels om ons heen zijn begroeid met mediterrane struiken, cipressen, olijfbomen en wijnranken. De biodiversiteit hier is enorm. We gebruiken groenbemesters, composteren zelf en vermijden chemische middelen. Sinds 2016 zijn we biologisch gecertificeerd, al werkten we daarvoor al op natuurlijke wijze. Alles gebeurt met de hand. Onze kelder bevindt zich in een eeuwenoude boerderij die we hebben gerenoveerd. Dat past perfect bij onze filosofie om het milieu te respecteren en onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. In 2017 hebben we de kelder gerenoveerd, en in 2019 hebben we een proeflokaal gebouwd. In de kelder zorg ik er samen met mijn team voor dat het fruit zijn unieke karakter behoudt.”
0.75l
Een bordelaise assemblage van 50% merlot, 35% cabernet-sauvignon en 15% cabernet franc met een opvoeding op Franse barriques. Een prachtige expressieve rijpheid met zwarte bessen, kersen, mokka en ceder. De rijpheid van de tanninen is mooi in balans met de frisheid van het zwarte fruit, en de nabijheid van de zee geeft spanning.
per fles