Alle blogs

Philippe Colin: Iedere wijngaard zijn eigen identiteit

Door Xavier Kat, 28 June 2024

Direct ten zuiden van Puligny ligt Chassagne-Montrachet. De grens loopt feitelijk dwars door enkele wijngaarden heen, waaronder die van Le Montrachet, Batard-Montrachet en les Encégnières, wat in Puligny geschreven wordt als Enseignères.

Qua stijl ligt een deel van de wijnen dus dicht bij die van de buurman, al zijn de wijnen van Chassagne doorgaans minder floraal dan die van Puligny, maar wel mineraal en met een goede fruitconcentratie. Een deel van het herkomstgebied heeft bodems die geschikt zijn voor de blauwe pinot-noir-druif, maar met een toenemende vraag naar wit staat hier steeds vaker chardonnay aangeplant, die een wat rijkere stijl wijnen voortbrengt. Philippe Colin, zoon van Michel Colin-Deleger, nam een deel van diens wijngaarden over, waaronder enkele prachtige premier cru’s. Philippe zijn wijnen blinken uit in verfijning en balans, van Bourgogne blanc tot aan Chevalier-Montrachet. Inmiddels heeft Philippe een deel van zijn wijngaarden weer overgedaan aan zijn eigen zoon, Simon, en bezit hij zelf nog vijf hectare.

Een heel groot jaar, waarbinnen iedere wijngaard een heel duidelijke eigen identiteit bezit. Iets dat wij in de Bourgogne koesteren!

Philippe Colin

2022 Bourgogne Chardonnay

2022 Bourgogne Chardonnay

Domaine Philippe Colin

0.75l

(Voorverkoop)

26.90 21 00

per fles

2022 Chassagne-Montrachet blanc

2022 Chassagne-Montrachet blanc

Domaine Philippe Colin

0.75l

(Voorverkoop)

79.90 63 00

per fles

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod