Een mooiere bezigheid met vrienden is er in mijn ogen bijna niet; vroeg op, een stevig ontbijt, de volle dag de berg op, vermoeid maar voldaan naar beneden, openhaard aan, met elkaar koken en eten, goede verhalen en heerlijke wijn. Het liefst lokale bergwijn! Tijdens de lunch in een van de leukste berghutjes van het gebied, La Crêmerie du Glacier, koos ik van de kaart zo’n overheerlijke bergwijn uit van de compacte, maar goede wijnkaart. Het was de Roussette van Domaine Genoux. Voor de meesten een onbekende druif, van een even onbekende producent, die toevallig genoeg ook al een paar jaar bij Okhuysen op de kaart prijkt. Er werd volop van genoten en deze middag werd er niet meer geskied. Het mooie van deze wijn? Hij is niet alleen hoog in de bergen lekker, maar ook gewoon in ons eigen Nederland!
Wijnspijs-tip!
Tartiflette, een ovenschotel van gegratineerde aardappelen, ui, spek en Reblochonkaas, is hét klassieke gerecht uit de Haute-Savoie. Behoorlijk stevige kost, dus het ideale gerecht na een intensieve dag op de piste of gewoon na een winterse strandwandeling. Française Carole Goelitz, eigenaresse van Ti Bisou in Haarlem, deelt op Frankrijk.nl haar recept voor tartiflette.
Klik hier om het recept te bekijken!