Alle blogs

Julien Cécillon: De man met de gulle lach

Door Elisa Duivestein, 07 March 2024

We werken nog niet zo lang met Julien, maar wat een heerlijke, innemende man is dit toch.

We kwamen hem op het spoor via Jean-Louis Chave en Olivier Clape die beiden Juliens naam noemden toen we bij hen informeerden naar aanstormend talent. Daar moesten we maar eens iets van proeven!


Samen met zijn vrouw Nancy, die hij tijdens een reis in California ontmoet, runt Julien sinds 2011 een kleinschalig wijnbedrijfje. Beiden zijn gefascineerd door wijn, gastronomie en reizen. Ze kopen druiven en most en maken daar hun eigen wijnen mee. Vervolgens wordt er ook een stukje land gekocht en kunnen ze werken aan hun eigen wijngaard. Julien en Nancy bundelen hun krachten en maken klassieke wijnen, geholpen door moderne inzichten en apparatuur. Omdat ze met veel verschillende appellations werken, staat een duidelijke expressie van de herkomst in hun wijnen centraal. Cécillon biedt verschillende appellation-wijnen zoals saint-joseph, crozes-hermitage, saint-péray & cornas, maar ook cepagewijnen van 100% syrah, marsanne, viognier en gamay.

 

Het stel kijkt terug op een goed 2022, dat wel wat aan de droge kant was. Hierdoor blokkeerde de rijping enigszins, wat zorgde voor minder suikeropbouw en dus een lager alcoholpercentage, wat positief was. De kwaliteit was hoog, de opbrengst wat lager; er was 20% minder productie mogelijk. Al met al geen reden tot klagen dus kan Julien blijven lachen.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod