Alle blogs

Iedere Vinée Vineuse is een teamprestatie

Door Xavier Kat, 02 September 2022

Toen ik me onlangs liet ontvallen dat ik aan allemaal dingen niet toekom, omdat ik erg druk ben, vroeg mijn gesprekspartner zich met enige verbazing af waarmee ik dan zoal druk was. En die verbazing verwonderde mij dan weer. Oké, mijn werk is mijn hobby, maar toch moet er een hoop gebeuren om al die flessen, afkomstig vanuit de hele wereld, uiteindelijk op de juiste wijze en voorzien van de juiste informatie bij alle klanten te krijgen. Met de details zal ik u niet vermoeien, maar een stukje van het werk waar iedere keer weer heel veel uurtjes in gaan zitten, ligt nu voor u: Vinée Vineuse.

 

Naast het bepalen van alle onderwerpen, het uitzoeken, aanvragen en maken van alle foto’s, het afspreken en doen van interviews en uiteindelijk de opmaak, moeten al die teksten keer op keer geschreven worden. Bijna onvoorstelbaar dat mijn vader die vroeger allemaal in zijn eentje schreef. En zelf heb ik ook vele jaren het merendeel van alle teksten eigenhandig geschreven. Gelukkig is dat – hoe leuk ook – inmiddels veranderd, want daar heb je anders een dagtaak aan. En getuige de vele goede reacties op de laatste uitgaven, is dit de kwaliteit verder ten goede gekomen. Het geeft sowieso een betere mix aan kopij. Want hoewel alle onderwerpen zorgvuldig vooraf worden besproken en er op elk artikel redactie plaatsvindt, kan iedere schrijver toch zijn/haar eigen stempel op zijn of haar tekst drukken. Zeker onze (gast-)columnisten mogen in alle vrijheid schrijven. Als het maar over wijn gaat, dat dan weer wel.

 

De coverstory en de interviews vind ik zelf trouwens het leukst om te schrijven. De coverstory omdat je lekker de ruimte hebt om over een interessant en actueel onderwerp de diepte in te gaan. De interviews omdat het inspirerend is om naar de mooie verhalen van anderen te luisteren en dit aan het papier toe te mogen vertrouwen. De coverstory in deze editie is overigens zéér actueel, want tijdens al mijn reizen, maar ook in het contact met onze klanten, gaat het hier veelvuldig over: het effect van biologisch werken en of dit ook altijd de meest duurzame en beste methode is. Het stuk werd een coproductie van Femke Pruis en mijzelf. We hopen dat het verhelderend is om te lezen (pag. 24-29). Voor De Kelder van… sprak ik met Derk Lemstra, partner bij Stibbe advocaten. Hij verwoordde heel helder waarom hij wijnmakers zo bewondert en dat hun vakmanschap ertoe heeft geleid dat hij de schoonheid van het product nog meer is gaan inzien. Iets wat ik zelf op iedere wijnreis die ik maak ook zo ervaar, wat me keer op keer weer inspiratie geeft en me eraan herinnert wat een mooi vak ik toch heb. Het interview leest u op pagina’s 12 en 13. Daarnaast schreven onze eigen Okhuysen-redacteuren tal van andere inspirerende artikelen.

Ook deze editie staat weer vol met nieuwe wijnen en achtergrondverhalen

Zo schreef Max Funcke over een mythische wijn uit de Elzas (p.16) en verdiepte hij zich in de biodynamie (p.38). Job Joosse mocht ook weer meeschrijven aan deze editie en doet dat door een nieuw domein uit Puglia bij u te introduceren (p. 14-15). Daarnaast schreef hij over een bijzondere familie uit de Roussillon, de Parcé’s (p. 34-35). Femke Pruis schreef naast de coverstory twee mooie interviews: een met restaurateur Roderick van Oosterom (p.30-32) en een met wijnmaker Karim Mussi Saffie (p.36-37). Van de hand van Elisa Duivestein, die ook nog eens de hele coördinatie van het blad doet, en Brenda ten Brinke kwamen alle heerlijke wijnaanbiedingen in deze uitgave. Maar daarnaast werken nog veel meer mensen binnen ons team op de achtergrond mee. Zo leest u weer columns van Aad Kuijper en Janny van der Heijden en is onze gastcolumnist dit keer wijnschrijfster Barbara Verbeek. De grappige tekeningetjes in het blad komen van de hand van Hans Jonkers. Al deze vlijt zal u hopelijk weer volop laten genieten van deze nieuwe Vinée Vineuse!

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod