Godello is een unieke druif. Hij gedijt goed in Valdeorras, het meest landinwaartse terroir van Galicië. Tegen de heftigste Atlantische invloeden beschermd, maken ze hier van godello de meest bourgondische witte wijnen van Noord-Spanje. Wijnen met veel gelaagdheid, frisheid en rijkheid. Wijnen met een zinderend elektrisch karakter. Het is moeilijk voor te stellen, maar ooit was deze druif bijna helemaal uitgestorven. De held van dit verhaal is Horacio Fernández Presa. Hij begon in 1974 met een agrarische reddingsactie: het Re•Vi•Val (Restructuring of the Vineyards of Valdeorras) project. Hij spoorde wijngaarden op waar deze druif nog stond aangeplant, 17 hectare in totaal, en bracht de stokoude ranken terug tot leven. In 1986 volgde Horacio’s volgende project: Bodegas Godeval. Het werd zijn hommage aan godello, de druif waar hij zich bijna vaderlijk aan verwant voelde. In 2013 overleed Presa, maar de wijngaarden die hij voor uitsterving heeft behoed, produceren nog steeds druiven. De stokken zijn oud, heel oud, en produceren zeer geconcentreerde druiven waar Godeval in zeer beperkte oplage cultwijnen van maakt.
Bodegas Godeval werd zijn hommage aan de godello druif