Vinificatie: De assemblage bestaat uit chardonnay (60%), pinot blanc (30%) en pinot noir (10%). Een derde van de wijn wordt gevinifieerd op eikenhouten vaten, waarna de wijn in totaal 24 maanden op fles ‘sur lattes’ rijpt voor hij na de ‘dégorgement’ (ontgisting) de kelder verlaat.
Proefnotitie: Complex bouquet van rijp geel fruit, walnoot en brioche. De belletjes zijn mooi fijn en ook in de mond is de mousse heerlijk zacht. De smaak is rijk en vol, en biedt verfijnde fruittonen, levendige zuren en een elegante afdronk.
Schenkadvies: Tussen nu tot 2026, 8-10°C
Wijn-spijs advies: Een fantastische combinatie met wat gemarineerde olijven, dungesneden prosciutto di Parma en vers gebakken foccacia.
Vinificatie: Gemaakt van hoofdzakelijk vermentino (80%), aangevuld met chardonnay. Ze groeien op een zanderige bodem, rijk aan kalk en vulkanisch materiaal en worden bij ideale rijpheid in de zeer vroege ochtend geplukt. Zo blijven de natuurlijke frisheid en karakteristieken maximaal bewaard. Na binnenkomst ondergaan ze eerst een koude weking om aromastoffen te onttrekken, waarna een zachte persing volgt. De vermentino en chardonnay worden apart van elkaar gevinifieerd en een periode van veertig dagen op de fijne gistsporen opgevoed. Hierna vindt de assemblage plaats en rijpt de wijn nog drie maanden op betonnen kuipen. De wijn wordt niet geklaard en ongefilterd gebotteld om het hele karakter maximaal te bewaren.
Proefnotitie: In de neus ontdekken we frisse appels, citrus, iets van tropisch fruit, bloesem en mineralen. De smaak biedt een aangenaam vetje, terugkeer van wit en geel fruit, iets ziltigs, elegante zuren en eindigt in een lange, zachte finale.
Schenkadvies: Tussen nu tot 2027, 10-12°C
Wijn-spijs advies: Heerlijk bij verschillende visgerechten, sushi, frisse salades en jonge kazen.
Vinificatie: De zorgvuldig geselecteerde druiven worden voorzichtig ontsteeld en spontaan vergist gedurende ongeveer 15 dagen. De eerste 12 maanden rijpt de wijn in stalen vaten, daarna 12 maanden in Franse eikenhouten barriques en nog eens 9 tot 12 maanden op fles.
Proefnotitie: Kruidige tonen van salie en rozemarijn, zoethout, bessen en balsamico. De zachte smaak is, samen met de intensiteit, prachtig in balans met de elegante zuren. Warm en kruidig karakter met een harmonieuze afdronk.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2033, 16-18°C
Wijn-spijs advies: Lekker bij paddenstoelenragout