Speciaal voor u!

Dank je wel voor je bijdrage aan ons fantastische jaar. LiveAboard.com wenst je hele fijne feestdagen en een gelukkig en voorspoedig 2024!

Champagne brut Cœur des Bar - Blanc de Blancs, Devaux

Vinificatie: De basis van deze schitterende cuvée (100% chardonnay) komt uit 2015 van speciaal geselecteerde percelen, aangevuld met 20% reservewijn, een assemblage van oudere oogstjaren, voor extra complexiteit.
Proefnotitie: Prachtige gouden kleur met een hint van amber. De neus is rijk en krachtig met aroma’s van rood fruit en iets van brioche. Het smaakpalet is breed en mooi in balans met enerzijds weelderige tonen van gedroogd fruit en honing maar tegelijkertijd ook verfijnd met een aangename frisheid in de lang aanhoudende finale.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2025, 8-10°C
Wijn-spijs advies: Lekker als aperitief, met bijvoorbeeld arancini (Italiaanse risottoballetjes), als begeleider van voor- en tussengerechten met vis en wit vlees of een tartaar van rode biet, geitenkaascrème en pistachenoten.

2022 Pouilly-Fuissé 'Grands Terroirs Oubliés', Maison Verget

Vinificatie: Een assemblage van de ‘vergeten’ topwijngaarden ‘Haut de la Roche’, ‘La Côte’ en ‘Les Vernays’ met ook wat van de premier cru ‘Les Crays’. 100% handgeoogste chardonnay die is opgevoed op de droesem.
Proefnotitie: In de aanzet fris met citrusfruit en fijne zuren, gevolgd door tonen van zilte boterkaramel en zwoel geel fruit.
Schenkadvies: Vanaf 2025 tot 2034, 10-12°C
Wijn-spijs advies: Lekker bij gerechten met schaal- en schelpdieren, foie gras of wit vlees.

2016 La Croix de Beaucaillou - Saint Julien, Château Ducru-Beaucaillou

Vinificatie: Een assemblage van merlot, cabernet sauvignon en petit verdot afkomstig van grind, mergel en kiezel bodems. De vergisting en rijping vindt plaats in nieuwe eikenhouten vaten voor een periode van 12 maanden. 
Proefnotitie: Aroma's van donkere kersen, zoethout en venkel. Deze wijn heeft vulling en een uitstekende lengte. 
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2028, 16-18C
Wijn-spijs advies: Lekker bij hazenrug met bloedworst, appeltjes en een jus royal.