Aanbevolen door wijnkenner Harold Hamersma
Fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en vooral succesvol 2025!
Vinificatie: De verdicchiodruiven werden met de hand geplukt, zacht geperst en vergist op lage temperatuur. Tot slot rijpte de wijn meerdere maanden ‘sur lie’.
Proefnotitie: De kleur is helder met een zweem van groen. Het parfum is floraal met tonen van appel, citrusfruit en perzik, en ook iets van hooi. In de mond sappig, levendig en spannend. Een heerlijk pure verdicchio!
Schenkadvies: Tussen nu tot 2027, 8-10°C
Wijn-spijs advies: Verrukkelijk als aperitief, bij salades en lichte voorgerechten.
Vinificatie: Een assemblage van de typisch lokale corvina veronese, corvinone en rondinella. De druiven worden geoogst vanaf de eerste week van oktober en hebben dan een lange hangtijd achter de rug voor een perfecte rijpheid. Een deel van de wijngaarden staat op de traditionele wijze aangeplant als ‘pergola’. Hoog opgebonden krijgen de druiven zo wat extra schaduw. De druiven worden direct na de oogst ontsteeld, geperst en onder gecontroleerde temperatuur voor twintig dagen vergist, waarna de wijn nog twaalf maanden rijpt op eikenhouten vaten.
Proefnotitie: De Rosso Veronese uit het oogstjaar 2020 heeft verleidelijke aroma’s van ingemaakte zwarte kersen, cacao en wilde venkel. Een authentiek Italiaans karakter met zwoel donker fruit, een subtiel gastronomisch bittertje en een aangename frisheid die spanning geeft.
Schenkadvies: Tussen nu en 2029, 15-17°C
Wijn-spijs advies: Heerlijk bij gegrild vlees, stevige pastagerechten of om de avond mee te eindigen in combinatie met pittige, harde kazen.