Beste JURA-dealer,
Als blijk van wederzijds vertrouwen en onze aangename samenwerking bieden wij u graag een kerstattentie aan. Naast iets om van te genieten, geven wij wederom een vervolg aan het JURA collector’s item.
Namens het hele team van JURA Nederland wens ik u en al uw naasten fijne feestdagen en een gezond 2026.
Vinificatie: Enrique Piñeiro Cores heeft zijn wijngaarden bijna in de branding van de Ría de Arosa liggen, enigszins beschut door de Illa de Arousa. Deze 100% Albariño is op zeer zachte wijze geperst om de schil en pitten niet te beschadigen. De gisting vond plaats in roestvrijstalen vaten.
Proefnotitie: Een heerlijke pure albariño met iets van peer en perzik met subtiele florale tonen. De smaak is zuiver met een fijne rondeur door de rijping ‘sur lie’, gevolgd door een frisse iets zilte afdronk.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2028, 8-10°C
Wijn-spijs advies: Heerlijk bij gegrilde sardientjes, kreeft, krab, sushi of kip.
Vinificatie: Oude wijngaarden bij het historische dorp La Aguilera. Een cofermentatie gedomineerd door tempranillo met bobal, garnacha en wat van de witte albillo. Deze wijn wordt slechts een paar maanden opgevoed op oude houten vaten.
Proefnotitie: Een hommage aan de wijnen die Pablo’s grootvader zestig jaar geleden maakte. De blend van tinto fino met kleine delen bobal, garnacha en albillo zorgt voor mooie aromatische complexiteit. Sappig zwart en rood fruit, intense aardse tonen en fijne tannine zorgen voor een mooie balans.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2035, 16-18°C
Wijn-spijs advies: Perfect bij gegrild rood vlees, wild, stoofgerechten en gerijpte kaas.
Vinificatie: Op Mas d’en Gil zijn veel stokken zo oud dat men de stokken uit 1994 en 1998 van garnatxa negra en carinyena voor deze cuvée ‘de jongere aanplant’ noemt. Dat een ruig en mediterraan klimaat wijnen met zoveel elegante en verfijning kan voortbrengen komt door de leisteen.
Proefnotitie: De aanzet is sappig, met mooie frisheid en een fijne kruidigheid. De zuren en bitters zorgen voor een interessante spanning. Er gebeurt veel, maar het geheel blijft lichtvoetig.
Schenkadvies: Vanaf nu tot 2035, 16-18°C
Wijn-spijs advies: De perfecte begeleider van Spaanse ham, olijven en manchego, of stevigere vleesgerechten. Ook mooi bij een stoofgerecht met bijvoorbeeld gepofte aubergine met yoghurt en granaatappel.