Vinificatie: Een assemblage van 60% pinot noir en 40% chardonnay uit de oogstjaren 2015 en 2016. De druiven komen uit de grand-cru-wijngaarden van het dorp Bouzy. Het gistingproces vindt plaats in roestvrijstalen vaten op geheel natuurlijke wijze, met een rijping van minimaal vier jaar in de kelders van het domein.
Proefnotitie: In de geur groene appels, rijpe kweepeer en vers gebakken brood. De langere rijping op de fijne gistsporen geeft een romige textuur. De smaak is geconcentreerd met rijpheid en structuur. Op de afdronk een hint van kamille.
Schenkadvies: Tussen nu tot 2026 , 6-8°C
Wijn-spijs advies: Als aperitief of bij een lichte maaltijd, zoals een salade.
Vinificatie: Een assemblage van verschillende percelen in Vergisson en Fuissé. Een groot deel van de wijn is vergist en opgevoed in horizontale roestvrijstalen vaten en deels op oudere eikenhouten vaten.
Proefnotitie: In de aanzet slank en fris met kruidigheid en textuur. De afdronk is sappig en verleidelijk.
Schenkadvies: Tussen 2026 tot 2034 , 10-12°C
Wijn-spijs advies: Combineert prachtig met gebakken zeebaars, coquilles of romige risotto met paddenstoelen dankzij zijn frisse zuren en minerale rijkdom.
Proefnotitie: Château Gazin ligt pal naast Petrus en beschikt over een prachtig terroir. De familie Bailliencourt gebruikt de jongere aanplant voor deze tweede wijn. Dit is pomerol met een heerlijke elegante stijl die jong al veel plezier zal bieden en evengoed een uitstekend bewaarpotentieel heeft. Oogstjaar 2019 was wederom een groot jaar voor de wijnen van het fameuze plateau van Pomerol en dat laat deze wijn dan ook geweldig zien met subtiele florale tonen, zuiverheid en zijdezachte tanninen.
Schenkadvies: Tussen nu en 2032, 16-18°C
Wijn-spijs advies: Reebok met duxcelles van paddenstoel, crème van bataat en saus van de ree.