Een onweerstaanbaar duo!

De Zuid-Franse zoete wijn banyuls en pure chocolade zijn een ‘perfect match’. Ze halen het beste in elkaar naar boven, zeker wanneer de banyuls afkomstig is uit de kelders van topproducent  Domaine de la Rectorie en de chocola verwerkt is in een perfecte bonbon van de ambachtelijke Haarlemse Chocolaterie Pierre. Het geheim van deze bonbon? In de vulling is die overheerlijke Banyuls van La Rectorie verwerkt. Aan dit recept ontleent de bonbon dan ook zijn naam: Bonbanyuls.

 

2022 Banyuls Cuvée Thérèse Reig - Domaine de La Rectorie

Vinificatie: Nabij het pittoreske Banyuls-sur-Mer wordt deze heerlijke, zoete Zuid-Franse wijn gemaakt. Al jaren staat Domaine de la Rectorie aan de top van de appellatie en is zuinig op het erfgoed van overgrootmoeder Thérèse Reig. Deze cuvée van oude stokken grenache noir (90%) en carignan (10%) combineert een fantastische fruitexpressie met kracht.

Proefnotitie: De neus verleidt met een concentratie van rood en zwart fruit, in perfecte balans met de lichte tonen van het hout. De smaak is mooi vol en eindigt in een prachtig zoete en zwoele finale. Ook heerlijk bij desserts met rood fruit en chocolade.

Schenkadvies: Vanaf nu tot 2030, 14-16°C

Wijn-spijs advies: Een klassieker bij chocolade, (geweckt) rood fruit of pikante blauwschimmelkazen. Onze tip: mousse van bittere chocolade met rode peper en veenbessen ingemaakt met kruidnagel en kaneel.

Bonbanyuls

Chocolaterie Pierre ontwikkelde deze bonbon op ons verzoek. En wat is hij verrukkelijk! De buitenkant op basis van pure chocola is stevig, knapperig en intens van smaak. De binnenkant, op basis van de heerlijke Banyuls Cuvée Thérèse Reig, is werkelijk tongstrelend. Dit ‘huwelijk’ is onweerstaanbaar!

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod