Banner

Tenuta San Guido

Toon aanbod
Overal ter wereld worden er mooie, zelfs grote wijnen gemaakt, maar toch zijn er maar een paar die de harten van vele wijnliefhebbers écht harder laten kloppen. Sassicaia van Tenuta San Guido is er één van.

Mario Incisa della Rocchetta begon in Toscane te experimenteren met de aanplant van Bordelaise druiven. Hij kwam erachter dat met name cabernet-sauvignon het uitstekend deed op de hoger gelegen kiezelrijke gronden, die hem deden denken aan de bodem in de Graves bij Bordeaux. Maar wijn maken van een Franse druif viel in die tijd in Italië niet helemaal in goede aarde. Na jaren van experimenteren presenteerde hij in 1972 zijn eerste commerciële oogstjaar 1968 dat een doorslaand succes werd. De vraag naar met name Sassicaia is wereldwijd inmiddels zo groot, dat maar moeilijk aan de vraag is te voldoen.

Guidalberto & Le Difese
Gelukkig brengt Tenuta San Guido ook de nieuwe jaargangen 2019 Guidalberto en Le Difese. Regelmatig worden deze wijnen als de tweede en derde wijn van het domein aangemerkt. Maar in werkelijkheid komen ze van hun eigen geselecteerde percelen, kennen ze een afwijkende druivensamenstelling en worden ze met dezelfde toewijding gemaakt. En daarmee zijn het op zichzelf staande wijnen, waarbij San Guido de prijs van Guidalberto bewust laag houdt, hoewel deze laatste qua kwaliteit in de buurt komt van zijn grote broer, Sassicaia.

Duur actie: zolang de voorraad strekt en uiterlijk tot 1 mei 2021
Guidalberto - Toscana

2019 Guidalberto - Toscana

Tenuta San Guido 0.75l (Voorverkoop)

39 50

per fles

Le Difese - Toscana

2019 Le Difese - Toscana

Tenuta San Guido 0.75l (Voorverkoop)

24 95

per fles