Door Femke Pruis, 26 maart 2024
Boergondisch pop-up diner aan de Amsterdamse grachten
Er zijn van die avonden dat alles klopt. Het eten, de
wijnen, het gezelschap en de sfeer, alles klikt dan op magische wijze in
elkaar. Precies zo’n perfecte avond beleefden we 25 maart tijdens het ‘Boergondische’
pop-up diner: een unieke samenwerking
tussen kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer, wijnimporteur Okhuysen en
het Amsterdamse restaurant Sinck.
Eva en het team van O...
Lees verder
Door Eva Posthuma de Boer, 29 februari 2024
Recept: Mouclade (mosselen in romige saus)
Dit verfijnde maar eenvoudige mosselgerechtje komt oorspronkelijk uit de Bretagne, om precies te zijn uit het plaatsje Lorient. Vandaar het tintje van oosterse specerijen.Ingrediënten (voor 4 personen):mespunt saffraandraadjes2 kg mosselen2 sjalotjes3 eetl. milde olijfolie300 ml droge witte wijn1/2 theel. cayennepeper50 g boter2 teentjes knoflook, gerasptzout en peper4 eetl. bloem100 ml slagroom1...
Lees verder
Door Max Funcke, 29 februari 2024
Wijn-spijs: Wat drink je bij pittig eten?
In deze rubriek bespreken wijn-spijsexperts Woudt Stroo en Milton Verseput wat te drinken bij uitdagende smaken. Dit keer dus wine-spice.Woudt: Toen ik als sommelier werkte, vond ik het combineren van wijn en spijs één van de boeiendste thema’s. Ook nu, als horeca-adviseur, ga ik enkel voor de allerbeste combinaties. Af en toe is de uitdaging groot. Laatst kreeg ik het verzoek voor wijn bij...
Lees verder
Door Grutto, 29 februari 2024
Recept: Hele kip met citroen en tijm
Ingrediënten voor 4 personen1 hele biologische kip, 30 gram roomboter,1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen komijn, 2 takjes tijm, 2 theelepels grofzeezout, 1 citroen, handje verse peterselie, fijngehaktBereiding1. Haal de kip uit de koelkast zodat deze rustig op kamertemperatuur kan komen.2.Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kip rondom met zout en peper. Laat de boter op ka...
Lees verder
Door Femke Pruis, 29 februari 2024
Aan tafel met de man achter Grutto: Berend te Voortwis
Boerenzoon Berend is de man achter Grutto, de webshop voor natuurlijk vlees direct van de boer. Zijn motto: “vlees eten hoeft niet ten koste te gaan van de aarde”.Het is vlak voor kerst wanneer we met Berend afspreken op het hoofdkantoor van Grutto in Abcoude. Het is misschien wel de drukste tijd van het jaar voor ons allebei en toch hebben we een moment gevonden om even samen te gaan zitte...
Lees verder
Door Max Funcke, 29 februari 2024
Carte Blanche met Paul Geerts, sommelier van Ratatouille
Sommelier Paul Geerts over zijn bijzondere band met Château Corbin uit Saint-Emilion.Paul Geerts is een bekend gezicht bij Okhuysen. Als sommelier bij Ratatouille* voorziet hij zijn gasten op bevlogen wijze van deskundig advies. Maar wat drinkt hij zelf het liefst? We gaven hem carte blanche in onze winkel. Meteen loopt hij naar de Bordeaux-hoek. ‘In mijn hoofd had ik al een lijstje gemaakt,...
Lees verder