Blogs

Recept: wildzwijn met schorseneren, gnocchi en vossenbessen

Door Wat Schaft de Podcast, 10 december 2021

Recept: wildzwijn met schorseneren, gnocchi en vossenbessen

IngrediëntenVoor het pekelen3 liter water375 gram zout375 gram suiker10 kruidnagels1 eetlepel jeneverbessenversgemalen zwarte peper2 laurierblaadjes4 takjes tijmWildzwijnnek2-3 kilogram wildzwijnnek5 liter ganzenvetbloem om te paneren1 eetlepel zonnebloemolie150 milliliter wildbouillon350 milliliter wildjus100 gram verse vossenbessenVoor de aardappelkaantjes1 grote vastkokende aardappel200 millil...

Lees verder
Recept: ribstuk van hert

Door Wat Schaft de Podcast, 10 december 2021

Recept: ribstuk van hert

Gebraden ribstuk van hert, ingewreven met jeneverbessen en laurier. Met witlof on the side.Ingrediënten1 ribstuk van hert 4 koteletten12 jeneverbessen20 gram eendenvet4 tenen jonge knoflook3 sjalotten2 takjes verse tijm4 laurierblaadjes80 gram boter200 milliliter volle rode wijn200 milliliter fond van reeWitlof8 stronkjes witlof½ citroen25 gram boter10 gram suikerzeezoutpeper uit de molen100 mil...

Lees verder
Recept: ragout van houtduif met cantharellen

Door Wat Schaft de Podcast, 10 december 2021

Recept: ragout van houtduif met cantharellen

Ragout is niet altijd dat goedje in pasteibakjes. Nee dit is een mooi stuk vlees in een heerlijke saus.Ingrediënten4 houtduiven geplukt, geschoond, uitgehaald en opgebonden50 milliliter arachideolie30 gram verse boter1 teen ongepelde knoflook geplet2 takjes verse tijm20 milliliter cognac1 sjalot ingekerfd (70 gram)zout en peperSaus2 sjalotten1 ui300 milliliter rode wijn400 milliliter fond van dui...

Lees verder
Recept: dubbelgetrokken wildbouillon van paddestoelen

Door Wat Schaft de Podcast, 10 december 2021

Recept: dubbelgetrokken wildbouillon van paddestoelen

Keukengereedschapgehaktmolen of keukenmachineIngrediëntenVoor de bouillon1 kilogram hertenbotten of reeschenkelsenkele duivenkarkassen1 eetlepel zonnebloemolie100 gram ui, prei en knolselderij gesneden50 gram wortel1 eetlepel tomatenpuree50 milliliter madera4 laurierblaadjes4 jeneverbessen2 kruidnagels5 takjes tijm100 gram grotchampignons afsnijdesels van bospaddestoelen1 teentje knoflookVoor ...

Lees verder
Recept: salade van kwartel, tuinboontjes, en kwarteleitjes

Door Wat Schaft de Podcast, 10 december 2021

Recept: salade van kwartel, tuinboontjes, en kwarteleitjes

Een mooie salade van Kwartel, Tuinboontjes en Kwarteleitjes. Heerlijke mayonaise van Pedro Ximenez-azijn, gepofte knoflook en levercroutons.Ingrediënten500 gram verse tuinbonen ontdopt gewichtOlijfolie1 bol verse knoflookgehakte peterselie2 eidooiers2 eetlepels Pedro Ximenez-azijn8 kwarteleitjes4 kwartels50 gram kippenlever1 eetlepel vers bonenkruid gehaktzout & peperLevercroutonsPlakken broo...

Lees verder
Recept: Ballotine van fazant

Door Wat Schaft de Podcast, 10 december 2021

Recept: Ballotine van fazant

Een overheerlijke terrine van fazant, een pronkstuk voor het kerstmenu (voorgerecht).Keukengereedschapvleesmolenterrinevorm van 25 bij 11 centimeterIngrediëntenBallotine1 fazant250 gram kipfilet200 ml room2 eieren100 gram kippenlevers2 teentjes knoflook50 ml rum4 sjalotten100 ml olijfoliezout & peperInstructies- Laat de fazant door de poelier zo ontbenen dat hij heel blijft en bewaar de le...

Lees verder