Wat een jaar!

Wat een jaar!

Door Xavier Kat | 24 november 2017

Het jaar 2017 zal ons nog lang heugen. We vierden – het zal u niet ontgaan zijn – onze 150ste verjaardag. Met u, onze klanten, met onze producenten en met elkaar. Het lustrumjaar werd officieel geopend door de burgemeester van Haarlem, die met verve een magnumfles van onze jubileumbubbel met een speciale sabreersabel ontkurkte. Gedurende het hele jaar waren er grotere en kleinere activiteiten. De absolute hoogtepunten waren onze theatershow Laveloos in het DeLaMar Theater waarbij artiesten als Youp van ’t Hek, Paul de Munnik, Nicolaas Klei, Ann Demeester en vele anderen een ode aan wijn brachten en natuurlijk de gigantische proeverij in De Kromhouthal in Amsterdam. Hier waren maar liefst zestig wijnproducenten aanwezig, en een kleine tweeduizend bezoekers.

We maakten een mooie documentairefilm over de totstandkoming van de lustrumwijnen bij iconen Jean-Louis Chave en Jean-Marie Guffens en voor sommeliers organiseerden we een schitterende proeverij van oude wijnen uit oogstjaren eindigend op een zeven (een verwijzing naar ons oprichtingsjaar 1867). Recenter was daar het bijzondere wijn-spijsdiner bij restaurant Podium onder de Dom waar als hoogtepunt van de avond de honderdvijftig jaar oude Pedro Ximenez van Bodegas Alvear uit Montilla werd gepresenteerd en geproefd; een wijn die ook in zeer beperkte oplage op de markt werd gebracht. Een ander hoogtepunt was de lancering van het boek ‘Monsieur Louis’, geschreven door mijn vader. Het verhaalt over zijn leven als wijnkoper en zijn ontmoetingen met al die bijzondere wijnmakers. Het prachtige boek is zeer goed ontvangen en Louis kreeg direct een ludieke boekenprijs van wijnjournalist Harold Hamersma, namelijk die voor ‘beste debutant’.

Naast alle lustrumactiviteiten organiseerden we in onze magazijnen de proeverij Proeven tussen de Stellingen, drukbezochte table d’hôtes en wijn-spijsproeverijen door het hele land. We zijn u dankbaar voor het grote enthousiasme waarmee u heeft deelgenomen aan al die activiteiten. En geen zorgen; al zullen we het iets rustiger aan doen dan in het afgelopen jaar, ook in 2018 hopen we elkaar weer vaak te zien tijdens wijnevenementen.

Maar eerst zullen we heerlijk genieten van de gezellige decembermaand en de aankomende feestdagen. Bij velen van ons zullen die in het teken staan van het samenzijn met familie en vrienden, met extra aandacht voor mooie diners en natuurlijk de selectie van de juiste begeleidende wijnen. Zoals altijd proberen we u met onze feestelijke kersteditie van Vinée Vineuse inspiratie te geven voor een optimale keuze van wijnen, de lekkerste wijn-spijscombinaties en de leukste geschenken. Onze selectie is wederom om van te watertanden en biedt voor ieder wat wils!

Als klap op de vuurpijl hebben we weer een prachtig geschenk voor u, waarvoor ik u graag verwijs naar deze webpagina (klik hier).

Wij danken u voor uw loyaliteit in het afgelopen jaar en wensen u fijne feestdagen en een een voorspoedig 2018!

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod