Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro

Door Luis Cerdeira | 17 april 2020

De eerste associaties met Portugal zijn voor velen de indrukwekkende rotskusten van de Algarve en daarnaast port. Dit is echter slechts een tipje van de sluier van wat Portugal als zowel vakantieland als wijnland te bieden heeft. Neem nou de ruige en ongerepte Alentejo met zijn eindeloze vlakten vol wijnvelden en olijfbomen, de mooie kastelenroute en schitterende historische dorpen, of het noordelijk gelegen Peneda-Gerês National Park, vruchtbaar en afwisselend met bergen, rotsformaties, watervallen, rivieren en uitgestrekte groene bossen. Of de prachtige eilanden als Madeira en de archipel de Azoren; en de steden Lissabon en Porto.

Alvarinho is the perfect summer wine: easy drinking and without too much alcohol. From the 24th till the 27th you get a special discount on all my wines! - (24 t/m 27 april 2020)
En al is voor de portliefhebber de prachtige Dourovallei het mekka, wijnland Portugal heeft veel meer te bieden als producent van droge witte en rode wijnen. Denk bijvoorbeeld aan de Vinho Verde-streek, waar mede dankzij families als Cerdeira de alvarinhodruif de basis is voor prachtige witte wijnen. Quinta de Soalheiro van Luís en Maria Cerdeira, gelegen in het noordelijkste puntje van het land, laat zien waartoe deze druif via biologisch wijngaardbeheer in staat is. De kwaliteit van Soalheiro maakt Portugal trots!

De wijngaarden worden beschermd door een bergketen in het noorden en zijn zo ideaal gelegen voor het verbouwen van de alvarinhodruif, met precies genoeg van alles: zon, warmte en neerslag. Juist deze unieke omstandigheden zorgden ervoor dat João Antonio Cerdeira hier in 1974 zijn eerste wijngaard alvarinho aanplantte. Inmiddels is João opgevolgd door zijn kinderen Luís en Maria, die het bedrijf verder hebben uitgebouwd en geperfectioneerd. Alles gebeurt hier met veel gevoel voor detail en met één doel: zuivere en harmonische wijnen maken.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod