Palacio de Bornos

Palacio de Bornos

Door Fernando Zaratiegui | 17 april 2020

De wijngaarden van Palacio de Bornos in Rueda liggen op de beste plekken van de streek, rond de dorpen Rueda, Pollos en La Seca. Er wordt gekeken naar de kwaliteit van de bodem en in detail onderzocht welke stokken het beste groeien op welke grond. Typerend voor Bornos is de kalkrijke kleigrond, met een toplaag van grind en keien. Deze toplaag geeft warmte af in de nacht en de onderlaag zorgt voor goede drainage. Door studies en experimenten blijft het team van Bornos innoveren en weet het zichzelf steeds weer te verbeteren. Het doel is echter altijd hetzelfde: wijnen van de hoogste kwaliteit creëren.

Ontdek tijdens Proeven tussen de Stellingen online wat wij naast de bekende Colagón nog meer aan lekkere wijnen maken. Niet voor niets de nr. 1 leverancier van Okhuysen! - (24 t/m 27 april 2020)
Het wijngebied Rueda ligt ruim 150 kilometer ten noordwesten van de stad Madrid. Uitgestrekte hoogvlakten en zacht glooiende heuvels, slechts af en toe onderbroken door een rivierdal, bepalen hier het landschap. De druivenstokken profiteren in deze gebieden van een voortreffelijke bodem. Als geen andere streek staat Rueda model voor het nieuwe Spanje, waar oude tradities de afgelopen jaren een verrassend moderne invulling hebben gekregen. Op Palacio de Bornos wordt hard gewerkt om goede, perfect rijpe druiven te kunnen oogsten. Het vinden van de ideale balans tussen extract en verfijning is waar het hen om te doen is. De wijnen worden dan ook met de grootst mogelijke zorg gemaakt.

Alle wijnen

Bekijk het hele wijnaanbod