Door Leon Mazairac | 25 november 2021
Leon is onder andere bekend van het televisieprogramma BinnensteBuiten, waarvoor hij als culinair expert het hele land doorkruist op zoek naar mensen die net zo veel passie voor eten en drinken hebben als hij. Leon volgde de hotelschool Ter Duinen in België, een kweekvijver voor vele Michelin-chefs, waarna hij in Parijs en Zwitserland ervaring opdeed. Vorig jaar toog Leon met zijn gezin richting de VS voor een nieuw avontuur, maar corona gooide helaas roet in het eten. Terug in zijn Utrecht kwam hij als chef-kok terecht bij Karel V, waar wij hem bezochten. Hij maakte een prachtige Hollandse reerug voor ons, puur gebraden – want Leon laat het product graag voor zichzelf spreken. Hierbij serveert hij niet-rijpe vruchten die hij in de zomer inlegt voor meer zoet- en frisheid. We dronken hierbij een rijke en gulle cabernet-sauvignon met prachtige ronde taninnen en zwart bessenfruit. In combinatie met het vlees is juist de rijpheid van de wijn en het droge mondgevoel heerlijk. Reerug is mager vlees, dus je hebt een wijn nodig met milde taninnen. Daarnaast halen de zuren van het ingelegde fruit het sappige in de wijn mooi naar boven.
Door je persoonlijke gegevens te verwijderen wordt de toegang tot je account verwijderd. Hierdoor kan je niet meer bij je bestelgeschiedenis en andere gegevens.