Zoé rosé - Pays des Côtes Catalanes

2020 Zoé rosé - Pays des Côtes Catalanes - Maison Parcé frères

Maison Parcé Frères 0.75l

8

50

per fles bij een afname van 6 / 10,10 per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De neus biedt een breed palet aan fruitaroma’s als framboos, wilde aardbei en wat citrus. In de smaak zwoel fruit, veel sap en specerijen. Lange, pittige afdronk met een aangename frisheid.

Schenkadvies

Nu tot 2023, 8-10°C

Serveer met

Mediterrane salades en quiches, gevulde paprika's of gegrild vlees.

Details

Streek

Roussillon

Herkomst

Côtes Catalanes

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

Maison Parcé frères

De familie Parcé, eigenaar van het beroemde wijnhuis Domaine de la Rectorie, ontdekte in 2001 de bijzondere terroir van het achterland van de Roussillon. Dit dunbevolkte gebied in de uitlopers van de Pyreneeën en nabij de Middellandse Zee oogt ruig, alsof er niets zou kunnen groeien. De hoge hellingen met een bodem van leisteen bleken echter ideaal voor het verbouwen van bepaalde druiven. Dankzij een verkoelende zeewind en een groot verschil tussen dag- en nachttemperatuur worden die hier prachtig rijp en ontwikkelen verrassend harmonieuze zuren.

Regioinformatie

Roussillon

Door de Vins de Pays d'Oc wordt Roussillon vaak in een adem wordt genoemd met de Languedoc. Toch is het verstandig om deze streek apart te bekijken. De ligging tegen de Pyreneeën en de Spaanse grens maakt namelijk dat deze streek zowel cultureel als klimatologisch zeer verschilt van de Languedoc. Het klimaat is het zonnigste van Frankrijk en kent hoge temperaturen. Door de sterke wind uit zee en uit de Pyreneeën wordt dit echter gedeeltelijk gecompenseerd. De bewoners voelen zich qua cultuur verwant met de Catalanen aan de andere zijde van de grens. Deze invloed heeft ondermeer tot gevolg dat er een grote diversiteit aan wijnen wordt geproduceerd.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen