Vago Rojo - Mendoza
Vago Rojo - Mendoza
Alle wijnen

2021 Vago Rojo - Mendoza

Altocedro 0.75l

12

10

per fles

Een elegante assemblage, waarbij naast malbec ook tempranillo en cabernet-sauvignon een belangrijke rol spelen. De druiven weekten kort om niet te veel tanninen aan de schil te onttrekken en vergistten in cementen kuipen, gevolgd door een gedegen opvoeding. Het resultaat is een pure wijn, vol fruit, die grote indruk maakt.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een elegante assemblage, waarbij naast malbec ook tempranillo en cabernet-sauvignon een belangrijke rol spelen. De druiven weekten kort om niet te veel tanninen aan de schil te onttrekken en vergistten in cementen kuipen, gevolgd door een gedegen opvoeding. Het resultaat is een pure wijn, vol fruit, die grote indruk maakt.

Proefnotitie

Intens roodpaars van kleur. In de neus ervaren we verrukkelijk rijp zwart fruit en kruiden. Sappig in de mond, met opnieuw donker fruit, een lichte kruidigheid en zachte tanninen.

Schenkadvies

Nu tot 2025, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Van deze wijn geniet je het meest met een mooie steak met lentegroenten.

Details

Streek

Mendoza

Herkomst

Valle de Uco, La Consulta

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Malbec/cot/auxerrois/pressac (blauw), tempranillo/ull de llebre (blauw), cabernet sauvignon (blauw)

Domeininformatie

Altocedro

Boetiekwijnhuis Altocedro ligt in het dorpje La Consulta, in de Ucovallei op de uitlopers van het Andesgebergte. In dit deel van Mendoza worden veel nieuwe wijngaarden aangeplant. Rondom de historische wijndorpen, zoals La Consulta, liggen echter ook schitterende oude wijngaarden, met stokken tot meer dan honderd jaar oud. De van oorsprong Libanees Karim Mussi Saffie groeide op in dit gebied. In 1998 vestigde hij zich hier als wijnmaker en kocht een oude kelder die hij totaal moderniseerde. Als groot liefhebber van oude druivenstokken sloot hij contracten af met bevriende families, in het bezit van kleine topwijngaarden. Hij koopt bij hen druiven in en adviseert hen op het gebied van biologisch wijngaardbeheer.

Regioinformatie

Mendoza

De provincie Mendoza -gelegen in het westen van Argentinië, aan de voet van de Andes- produceert driekwart van de Argentijnse wijnopbrengst. Dat maakt Mendoza het bekendste en het belangrijkste wijngebied van Argentinië. De provincie is onder te verdelen in vijf verschillende wijngebieden die allen een eigen bodem en microklimaat hebben. In totaal is er binnen Mendoza zo'n 140.000 hectare grond beplant met wijnstokken. Dankzij de hoge ligging, vaak op de uitlopers van de Andes, heeft het gebied te maken met felle zon. De temperaturen zijn echter niet extreem hoog en via een eeuwenoud stelsel van kanaaltjes, de acéquias, wordt het smeltwater van de Andes gebruikt voor irrigatie. De druivensoorten malbec, criolla, torrontés, bonarda en cabernet sauvignon zijn veelvuldig aangeplant en gedijen er goed. Veel van de vaak indrukwekkend grote domeinen zijn in handen van Europese wijnmakers, die hun jarenlange ervaring en hun kennis inzetten om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Vaak voor een zeer schappelijke prijs. De kennis van wijnbouw ontwikkelt zich snel in Mendoza, in de provincie worden goede opleidingen geboden en steeds meer wijnmakers ontwikkelen een interesse in het creëren van terroirwijnen. De producenten in Mendoza zijn trots op hun prestaties en laten elkaar en toeristen graag zien hoe zij te werk gaan. Wijntoerisme is inmiddels zelfs de belangrijkste inkomstenbron van de regio!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven