Tinus Pure Nature - Vin de France blanc

2020 Tinus Pure Nature - Vin de France blanc - Château des Tourettes

Château des Tourettes 0.75l

10

50

13.25

per fles bij een afname van 6 / 12,30 per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een wijn met een aangenaam expressieve neus, die doet denken aan zuidvruchten, bloesem, lavendel en honing. Ook ruiken we iets van vuursteen en mineralen. De smaak is heerlijk sappig, met rijpe fruittonen, opnieuw iets van vuursteen, eindigend met opwekkend frisse zuren en alles prachtig in balans.

Schenkadvies

Nu tot 2023, 8-10°C

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Vin de France

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Domeininformatie

Château des Tourettes

In 2007 kochtten Jean-Marie en Maine Guffens het Château des Tourettes in de Lubéron, in de Alpes-de-Haute Provence. Ze voelen zich aangetrokken tot de oogverblindende schoonheid van de omgeving, maar ook door de grote mogelijkheden die de wijngaarden hier hen bieden; ondanks de warmte zorgt de hoge ligging (tussen 400 en 500 meter) voor de nodige afkoeling. De bodem is hoogwaardig, met grote delen kalk. Net als op Domaine Guffens-Heynen draait het daarnaast om oog voor detail en een compromisloze aanpak. Sinds enkele jaren is Guffens ook persoonlijk intensief betrokken bij de dagelijkse gang van zaken op het domein en stijgt de kwaliteit alsmaar verder.

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen

Côtes du Rhône rouge Les Sablières

2019 Côtes du Rhône rouge Les Sablières

Domaine des Escaravailles 0.75l

10 35 11.70

per fles bij een afname van 6 / 10,70 per fles

Côtes du Rhône

2020 Côtes du Rhône

Xavier Vignon 0.75l (Voorverkoop)

10 65

per fles

Laudun rouge - Côtes du Rhône Villages

2019 Laudun rouge - Côtes du Rhône Villages

Domaine Pélaquié 0.75l

9 25

per fles bij een afname van 6 / 10,90 per fles

Tinus Pure Nature - Vin de France blanc

2020 Tinus Pure Nature - Vin de France blanc

Château des Tourettes 0.75l

10 50 13.25

per fles bij een afname van 6 / 12,30 per fles

ALLO - Minho

2020 ALLO - Minho

Quinta de Soalheiro 0.75l

8 50

per fles bij een afname van 6 / 9,40 per fles

Getariako Txakolina Blanco

2020 Getariako Txakolina Blanco

Inazio Urruzola 0.75l

9 90 11.95

per fles bij een afname van 6 / 11,10 per fles