Tempranillo - Vino de la Tierra de Extremadura
Tempranillo - Vino de la Tierra de Extremadura
Alle wijnen

2021 Tempranillo - Vino de la Tierra de Extremadura

Palacio Quemado 0.75l

8

95

per fles

De tempranillodruiven worden ’s nachts geplukt en na vinificatie volgt een malolactische gisting op eikenhouten vaten voor een subtiele houttoon.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De tempranillodruiven worden ’s nachts geplukt en na vinificatie volgt een malolactische gisting op eikenhouten vaten voor een subtiele houttoon.

Proefnotitie

Intense aroma’s van zwarte kersen, rijpe bramen en bessen, specerijen, rode bloemen en iets van vanille van het hout. In de smaak donker fruit, fijne kruiden en een elegante, fruitige afdronk.

Schenkadvies

tot 2024, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker om bij geroosterde groente, gegrild vlees en gerijpte harde kazen te drinken.

Details

Streek

Extremadura

Herkomst

Vino de la Tierra de Extremadura

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Bodegas Alvear

Palacio Quemado bevindt zich in de D.O. Ribera del Guadiana, een klein wijngebied in de provincie Extremadura in het zuidwesten van Spanje. Wat deze streek en de terroir karakteriseert, is de bruinrode aarde. Deze is stenig en kalkrijk, wat ideaal is voor wijnbouw. De familie Alvear, een wijnfamilie die teruggaat tot begin 18e eeuw, stichtte Palacio Quemado in 1999.

Regioinformatie

Extremadura

Ribera del Guadiana ligt in de provincie Extremadura, langs de grens met Portugal. In dit kleine gebied werd altijd veel wijn geproduceerd, maar pas in 1998 kreeg het de DO-status. Het bekendste gebied is het Tierra de Barros, vernoemd naar de vruchtbare kleibodem. De terroir van Ribera del Guadiana bestaat uit bruinrode aarde, is stenig en rotsachtig en ideaal voor wijnbouw. Er staan vooral lokale druivenrassen aangeplant, maar steeds vaker ook bekendere internationale rassen. Langzaam, maar heel zeker stijgt het kwaliteitsniveau van de wijnen onder aanvoering van de lokale ‘conseja regulador’ in Extremadura. Dit is het uitvoerende orgaan van de DO’s binnen de autonome regio.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven