Sauvignon 'Duchess' - Marlborough
Sauvignon 'Duchess' - Marlborough
Alle wijnen

2020 Sauvignon 'Duchess' - Marlborough - Staete Landt Vineyards

Staete Landt 0.75l

15

95

17.80

per fles bij 6 flessen,
16,60 per fles

The Duchess is een experimentele stijl sauvignon waarbij Ruud Maasdam de hand geplukte druiven volledig op oude Frans eiken vaten laat rijpen.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

The Duchess is een experimentele stijl sauvignon waarbij Ruud Maasdam de hand geplukte druiven volledig op oude Frans eiken vaten laat rijpen.

Proefnotitie

Rijk en complex, waarbij de nootachtige tonen prachtig contrasteren met het exotisch fruit als papaja en passievrucht. Vol van smaak, goed in balans en met een aantrekkelijke mineraliteit. Een zeer elegante wijn!

Schenkadvies

Nu tot 2025, 8-10°C

Serveer met

Thaise groene curry met kip en groenten.

Details

Streek

Marlborough

Herkomst

Marlborough

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Sauvignon blanc (wit)

Domeininformatie

Staete Landt Vineyards

De Nederlander Ruud Maasdam emigreerde in 1996 naar Nieuw-Zeeland om zijn eigen wijndomein te starten. Na grootschalig onderzoek werd elk perceel aangelegd met een bepaalde wijnstijl in het achterhoofd. Dat levert nu al jaren heel individuele, karakteristieke wijnen op van een uitzonderlijk hoog kwaliteitsniveau die ook de internationale wijnpers bepaald niet ontgaan zijn.

Regioinformatie

Marlborough

In Marlborough, gelegen op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland, bevindt zich zeker de helft van de wijngaarden van Nieuw-Zeeland. De regio staat volop in de belangstelling in de internationale wijnwereld. Dat is nogal een prestatie als je nagaat dat hier tot 1973 geen professionele wijnbouw plaatsvond. Pas omstreeks 1980 kwamen de eerste flessen Sauvignon Blanc op de markt; zij vielen meteen goed in de smaak. De Australiërs David Hohnen en Kevin Judd zagen zo veel potentie in het wijngebied, dat zij er het domein Cloudy Bay startten en hun wijnen groots op de markt durfden te brengen. In 2007 had Marlborough ruim 11.000 hectare wijnland en groeide het aantal wijnmakers in het gebied tot meer dan 100. Zij hebben echter nooit aan massaproductie gedaan. Kwaliteit gaat boven kwantiteit; dit maakt de wijnen kostbaar maar klanten betalen er graag voor. Het is een combinatie van factoren die het gebied zo enorm interessant maakt: Marlborough kent lange dagen, koele nachten, een felle zon en een milde, droge herfst. In dit klimaat krijgen de wijnen de kenmerkende ‘Kiwi-stijl': veel suikers, maar zeer verfrissend door (dankzij) de hoge zuren. Uiteraard speelt ook de alluviale bodem (vruchtbaar door het rivierslib) vol kleien een rol bij de totstandkoming van deze ideale terroir. De meest gebruikte druivensoorten zijn de sauvignon blanc en chardonnay, maar ook van riesling en pinot gris worden prachtige wijnen gemaakt. De pinot noir lijkt de grote belofte van Marlborough; hij gedijt fantastisch in het klimaat dat zo lijkt op dat in de Bourgogne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven