Rouge Reserva - Douro
Rouge Reserva - Douro

2018 Rouge Reserva - Douro - Quinta do Tedo

Quinta do Tedo 0.75l

22

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Robijnrode kleur en een aroma van intens zwart fruit, vanille, toast van het hout, een delicaat oranjebloesemaroma en een zekere mineraliteit. Een stevige structuur die goed in balans is door de zuurgraad en het relatief lage alcoholgehalte. Zeer precies gemaakte wijn!

Schenkadvies

Nu tot 2028+

Serveer met

Gebraden tamme eendenborst met schorseneer, ui en gevogelte jus.

Details

Streek

Douro

Herkomst

Douro

Biologische certificering

Biologisch in conversie

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Touriga nacional (blauw), touriga franca (blauw), tinto cão (blauw)

Domeininformatie

Quinta do Tedo

Quinta do Tedo heeft een Single Quinta-classificatie, wat wil zeggen dat de druiven voor 100% afkomstig zijn van eigen wijngaarden. Daarnaast zijn alle percelen van de Quinta ‘klasse A’-wijngaarden. Deze classificatie is de hoogste die door het officiële ‘Instituto do Vinho do Porto’ aan een wijngaard gegeven kan worden. Hij is te vergelijken met de grand-cru-status in bijvoorbeeld de Bourgogne in Frankrijk. Eigenaren van deze quinta zijn Vincent Bouchard en zijn vrouw Kay. Vincent is oorspronkelijk afkomstig uit de Bourgogne en een telg uit het oude wijnmakersgeslacht Bouchard Père et fils. Kay ontmoette hij toen hij op uitnodiging van de beroemde wijnmaker Mr. Mondavi in Amerika een opleiding wijnmarketing volgde. Sinds 1992 zijn ze eigenaar van deze prachtig gelegen quinta. Hun portwijnen behoren tot de beste van de streek.

Regioinformatie

Douro

Do Tedo is een kleine onafhankelijke Quinta, gelegen in het hart van de vermaarde Alto Douro. Al hun wijngaarden, gelegen op steile hellingen in terrasvorm, bezitten een zogenaamde A-status, de hoogst mogelijke klassering voor wijngaarden in de Douro.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven