Rosé - Languedoc Cabrières
Rosé - Languedoc Cabrières
Alle wijnen

2021 Rosé - Languedoc Cabrières

L'Esprit de la Fontaine 0.75l

10

25

per fles

De cinsault-, grenache noir- en syrahdruiven worden apart gevinifieerd en zachtjes langzaam geperst. Vervolgens vergisten ze op lage temperatuur om de aroma’s te behouden. Na de gisting rijpt de wijn nog drie maanden in roestvrijstalen tanks.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

De cinsault-, grenache noir- en syrahdruiven worden apart gevinifieerd en zachtjes langzaam geperst. Vervolgens vergisten ze op lage temperatuur om de aroma’s te behouden. Na de gisting rijpt de wijn nog drie maanden in roestvrijstalen tanks.

Proefnotitie

Mooi lichtroze van kleur. Een zowel aromatische als elegante wijn met tonen van bosaardbei, bessen, milde kruiden en veldbloemen. In de smaak zomers fruit, veel sap en een heerlijke bite in de afdronk. Een sublieme rosé uit de Languedoc met een Provençaals tintje!

Schenkadvies

Nu tot 2024, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Ideaal bij de barbecue, gevulde groenten, sushi, pizza of een salade. Maar ook een verfrissend aperitief.

Details

Streek

Languedoc

Herkomst

Languedoc

Kleur / Soort

Rosé wijn

Wijn karakter

Rosé wijn

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Cinsaut/ cinsault (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

L'Esprit de la Fontaine

De wijngaarden van L’Esprit de la Fontaine bevinden zich nabij Cabrières, ten noorden van Pézenas. De zeer diepe schistbodem is van een unieke soort die we nergens anders in de Languedoc aantreffen, maar die gelijkenis vertoont met de befaamde llicorellagrond in Priorat. Jean-Claude zat al ruim dertig jaar in het vak toen hij, altijd op zoek naar bijzondere terroirs in de Languedoc, in 2011 op de hooggelegen akkers dicht bij het lieflijke dorpje Cabrières stuitte. Gelegen tegenover de (uitgedoofde) vulkaan Pic de Vissou bevinden de wijngaarden zich op maar liefst 300 tot 400 meter hoogte. En dat is bijzonder in deze regio. Daarnaast vinden we hier een andere vegetatie, een beetje vergelijkbaar met Corsica. Omringd door eiken en kastanjebomen profiteren de biologisch bewerkte wijnstokken volop van de verkoelende wind en koesteren zij de zon, die zo’n 220 dagen per jaar schijnt.

Regioinformatie

Languedoc

De Languedoc wordt altijd in een adem genoemd met de Roussillon, het stukje van Zuid-Frankrijk dat ligt ingeklemd tussen de Corbières en de Spaanse grens, in het departement Pyrenées Orientales. Verreweg het grootste gedeelte van het gebied wordt echter ingevuld door de Languedoc en omvat de departementen Aude, Hérault en Gard. De totale regio van de Languedoc-Roussillon wordt begrensd door het Rhône-dal, het Garonne-bekken, het Centraal Massief, de Pyreneeën en de Middellandse Zee en is goed voor 5% van het oppervlak van Frankrijk. Met 230.000 hectare wijn, waarvan 90.000 gecontroleerd herkomstgebied, is het ook het grootste wijnproductiegebied van Frankrijk. Binnen het totale gebied vinden we een veelvoud aan appellaties en een grote diversiteit aan wijnen. De wijnhistorie gaat hier heel ver terug en heeft geresulteerd in een diverse aanplant van veelal autochtone druivensoorten die perfect zijn afgestemd op de omstandigheden; met name de warmte. Ook hebben ‘internationale druivenrassen’ als cabernet sauvignon, chardonnay, merlot en sauvignon hier vanaf de tachtiger jaren van de 20ste eeuw hun intrede gedaan, met wisselende resultaten. Vaak waren deze druiven niet goed bestemd tegen de overdadige zon en warmte. Echter op plekken, waar wind of hoogte verkoeling brengen doen deze druiven het opvallend goed. Veelzijdigheid en een uitstekende verhouding tussen prijs en kwaliteit zijn dan ook de sterke punten van de Languedoc!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven