Rioja blanco
Rioja blanco
Alle wijnen

2021 Rioja blanco

Sierra de Toloño 0.75l

13

95

per fles

Gemaakt van zeer oude stokken viura ‘en vaso’ (de traditionele ‘bush vines’) aangeplant op kleine percelen op een hoogte van 650 meter boven zeeniveau.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Gemaakt van zeer oude stokken viura ‘en vaso’ (de traditionele ‘bush vines’) aangeplant op kleine percelen op een hoogte van 650 meter boven zeeniveau.

Proefnotitie

De neus is expressief en floraal met heerlijk rijp wit fruit en mineraliteit. De smaak is geconcentreerd en zuiver met wederom het witte fruit en precisie. De afdronk is complex met veel lengte en harmonieuze zuren. Zo goed en onderscheidend kan witte Rioja zijn!

Schenkadvies

Nu tot 2026, 10-12°C

Wijn-spijs advies

Een wijn die vanwege zijn frisse karakter uitstekend tot zijn recht komt bij witte asperges met jamón serrano en wat goede olijfolie.

Gidsbeoordeling

R. Parker/The Wine Advocate: 92

Details

Streek

La Rioja

Herkomst

Rioja

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Macabeo/viura (wit)

Domeininformatie

Sierra de Toloño

Sandra Bravo, in 2019 uitgeroepen tot Best Young Wine Maker, is een van de grootste talenten van Spanje op dit moment. Het verhaal van Sandra Bravo is bijzonder. Ze groeit op in de stad Logroño, niet ver van de wijngaarden van La Rioja, maar met ouders die niet in de wijnindustrie werkzaam zijn. Toch raakt ze al vrij jong in de ban van de wijn en besluit oenologie (wijnbouwkunde) te studeren. Na haar studie loopt ze meerdere stages bij toonaangevende domeinen in Bordeaux, Toscane, Nieuw-Zeeland, Californië en Priorat. In 2012 besluit zij zich als wijnmaakster in La Rioja te vestigen. Ze heeft geen geld, maar met behulp van de bank lukt het haar om enkele kleine percelen te bemachtigen. In de selectie van deze percelen is ze heel streng: ze mogen alleen liggen in het meest interessante deel van het gebied, Rioja Alavesa, de aanplant moet oud zijn en de wijngaarden hoog gelegen. Om haar wijnen te kunnen maken, huurt ze een kleine kelder die er van buiten uit ziet als een garagebox, maar die meerdere lagen onder de grond heeft, waar ze alles met zwaartekracht kan doen. Bovendien bezit de kelder een uitstekende isolatie. Inmiddels maakt Sandra indrukwekkend mooie wijnen die het terroir van Rioja Alavesa weerspiegelen.

Regioinformatie

La Rioja

Rioja spreekt tot de verbeelding van elke wijnliefhebber. Deze grote streek brengt ondanks de enorme diversiteit aan terroirs een zeer herkenbare stijl wijnen voort. De wijnstreek Rioja wordt opgedeeld in drie verschillende departementen: De ‘Rioja Alta’ in het westen, ‘Rioja Baja’ in het warmere en lager gelegen oosten en het autonome Baskische ‘Rioja Alavesa’ in het noordwesten.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven