Pessac-Léognan rouge - Graves
Pessac-Léognan rouge - Graves
Alle wijnen

2014 Pessac-Léognan rouge - Graves - Château Latour-Martillac

Château Latour-Martillac 0.75l

47

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Château Latour-Martillac is gevestigd op de plek waar de voorouders van Montesquieu een kasteel hadden gebouwd. Het torentje waar het château naar vernoemd is, is hiervan een overblijfsel. In de neus expressief zwart fruit, potloodslijpsel en subtiel wat toast van het eikenhout. De smaak krachtig en gestructureerd met wederom het diep zwarte fruit. Spanning en een mooie lengte in de afdronk!

Schenkadvies

Nu tot 2030, 16-18°C

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Pessac-Léognan

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Latour-Martillac

Château Latour-Martillac is gevestigd op de plek waar de voorouders van Montesquieu een kasteel hadden gebouwd. Het torentje waar het chateau naar vernoemd is, is hiervan een overblijfsel. Langere tijd werden hier middelmatige wijnen gemaakt totdat de, van origine Duitse, familie Kressmann in 1929 het chateau kocht. Middels de aankoop van extra wijngaarden, de adviserende rol van bekende oenologen als Michel Rolland en expertise binnen de familie heeft het chateau inmiddels een zeer goede reputatie en behoren de wijnen tot de beste van Pessac-Léognan.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven