Pauillac - 5me Grand Cru Classé
Pauillac - 5me Grand Cru Classé

2017 Pauillac - 5me Grand Cru Classé

Château Haut-Bages Libéral 0.75l

63

00

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een elegante pauillac met heerlijke frisse zwarte bessen, iets laurier en specerijen in de neus. De tanninen zijn ragfijn en mooi gepolijst, maar met voldoende grip voor een goed bewaarpotentieel.

Schenkadvies

Nu tot 2032, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Hazenrug met bloedworst, appeltjes en een jus royal.

Gidsbeoordeling

Het Okhuysen Proefteam: 16.5
Jamessuckling.com: 94-95

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Pauillac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Haut-Bages Libéral

Château Haut-Bages Libéral heeft zijn terroirs op een hoge kiezelbank dicht bij de Gironde, pal naast Château Pichon Longueville Comtesse en Château Latour. Tegenwoordig wordt er biologisch-dynamisch gewerkt in de wijngaarden.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven