Montagny 'Prélude'
Montagny 'Prélude'

2020 Montagny 'Prélude'

Domaine Stéphane Aladame 0.75l

20

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Prélude is een assemblage van twee percelen, Le May en Les Coères. De spontane vergisting vindt plaats op lage temperatuur om de wijn zijn fruit te laten behouden. In de geur dan ook een mooie kruidigheid, groene appel en iets van citrus. De smaak is fris en evengoed ook romig en heeft wederom het citrusfruit. Heerlijk!

Schenkadvies

Nu tot 2026, 10-12°C

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Montagny

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Rijk wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Chardonnay (wit)

Domeininformatie

Domaine Stephane Aladame

Het bekende Engelse tijdschrift Decanter zette producent Stéphane Aladame in haar rapport over het oogstjaar 2019 bij de ‘Top 10 producers to watch’! Natuurlijk een fantastische erkenning voor de bescheiden Stéphane, over wie we vorig jaar al schreven wat voor geweldenaar deze wijnmaker is. Noem het een onontdekte parel uit ons assortiment. Maar iedereen die met zijn wijnen kennis heeft gemaakt, zal de ongelooflijke klasse onderkennen. Zeker wanneer we de wijnen enkele jaren geduld geven, zijn deze van een ongekende schoonheid. Montagny op zijn mooist! Montagny in de Côte Chalonnaise is met iets meer dan 300 hectare een klein gebied, waar alleen witte wijn wordt gemaakt. Op 18-jarige leeftijd kreeg Stéphane de mogelijkheid hier een klein stukje wijngaard te kopen. Hij studeerde nog, maar deze kans mocht hij niet aan zich voorbij laten gaan. Na zijn opleiding huurde hij nog een extra stuk grond en breidde steeds wat uit, waardoor hij nu over bijna acht hectare beschikt, die hij biologisch bewerkt.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven