Merlot/Syrah - Pays des Collines Rhodaniennes
Merlot/Syrah - Pays des Collines Rhodaniennes
Alle wijnen

2020 Merlot/Syrah - Pays des Collines Rhodaniennes

Domaine André Perret 0.75l

16

95

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De merlot staat aangeplant op een lager gelegen, zanderige bodem die niet geschikt is voor syrah. Door deze rijpe, zwoele merlot te assembleren met de kruidige, frisse syrah, gebeurde er wat! Een zeer serieuze plezier­wijn! Een neus van zwart fruit, een pepertje en laurier. In de smaak mooi geconcentreerd, met opnieuw donker fruit en een aangenaam bittertje.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Shepherd's Pie.

Details

Streek

Rhône

Herkomst

Vin de Pays Collines Rhodaniennes

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenrassen

Merlot (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Domaine A. Perret

André Perret is niet iemand die graag in de spotlights staat, maar als de wijnen die je maakt zo grandioos mooi zijn, dan kan het niet anders dan dat je opvalt. Zelf geeft hij graag alle credits aan zijn bijzondere wijngaarden, en met zijn Clos Chanson, Coteau de Chéry en les Gisières bezit hij ook enkele grote troeven. Toch komt alle eer deze bescheiden wijnmaker zelf toe, want werkelijk alles uit zijn portfolio is onderscheidend. Voor de wijnen uit Condrieu was dit bekend, maar ook zijn rode wijnen uit Saint-Joseph zijn nu definitief doorgebroken en krijgen topscores in de internationale wijnpers. Voor ons slechts een bevestiging van wat we al lang wisten: in al zijn bescheidenheid, is Perret een genie!

Regioinformatie

Rhône

De langgerekte Rhônestreek kan worden verdeeld in een noordelijk en een zuidelijk wijnbouwgebied. Het noordelijk deel begint net ten zuiden van de stad Lyon en eindigt bij Valence. Het zuidelijke deel begint ten zuiden van de stad Vienne en loopt door tot Avignon. Het noordelijke deel wordt gekenmerkt door steile hellingen met wijnstokken op een granietachtige bodem, vlak langs de rivier de Rhône. Rode wijnen worden hier gemaakt van syrah, witte wijnen van marsanne, roussanne en viognier (de laatste voor de beroemde appellaties Condrieu en Château Grillet). Het zijn bijna allemaal zeer onderscheidende wijnen van ongekend niveau met als summum de rode en witte Hermitage afkomstig van een markante heuvel bij het stadje Tain l’Hermitage. In het zuidelijke deel wordt het landschap schraler. De beruchte mistralwind heeft hier vrij spel. Hier worden zowel eenvoudige wijnen als kwaliteitswijnen geproduceerd van een keur aan druivenrassen. De belangrijkste zijn voor rood en rosé: grenache noir, syrah, mourvèdre, carignan en cinsault. Voor wit zijn dat marsanne, roussanne, viognier, grenache blanc, bourboulenc en clairette. Ook worden hier ‘vins doux naturels’ (zoete wijnen) geproduceerd. De meest bekende wijnen van het zuidelijke deel zijn onder meer châteauneuf-du-pape, gigondas, tavel, vacqueyras en cairanne.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven