Mar de Viñas Albariño - Rías Baixas
Mar de Viñas Albariño - Rías Baixas
Alle wijnen

2021 Mar de Viñas Albariño - Rías Baixas

Adegas Gran Vinum 0.75l

12

60

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Enrique Piñeiro Cores heeft zijn wijngaarden bijna in de branding van de Ría de Arosa liggen, enigszins beschut door de Illa de Arousa. Hij maakt een heerlijk pure albariño met iets van peer en perzik met subtiele florale tonen. De smaak is zuiver met een fijne rondeur door de rijping ‘sur lie’, gevolgd door een frisse iets zilte afdronk. Verrukkelijk!

Schenkadvies

Nu tot 2024, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Geniet van Mar de Viñas bijvoorbeeld met gegrilde sardientjes, kreeft, krab, sushi of kip.

Details

Streek

Galicië

Herkomst

Rías Baixas

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Albariño/alvarinho (wit)

Domeininformatie

Gran Vinum Adegas

Adegas Gran Vinum bezit wijngaarden in de beste subregio van het gebied Rías Baixas, de Valle del Salnes, op de oevers van de rivier Umia, dicht aan de kust. Enrique Piñeiro Cores, een enthousiaste maar ook bescheiden man, behoort tot de derde generatie van de wijnmakersfamilie Piñeiro Cores. De exceptioneel gelegen wijngaarden van Adegas Gran Vinum grenzen direct aan zee. Je ruikt er de zilte lucht en onder je voeten kraken kleine schelpjes, die zijn neergelegd om de bodem te voeden. Dankzij een pergolasysteem genieten de druiven van een optimale zonexpositie en krijgen schimmels geen kans. De familie Piñeiro Cores oogst de albariño per perceel, en altijd met de hand. Alleen perfect rijpe druiven worden geselecteerd. Ook in de kelder wordt met grote toewijding en gevoel voor detail gewerkt.

Regioinformatie

Galicië

De prachtige autonome regio Galicië ligt in de uiterste noordwestelijke hoek van Spanje aan de kust, tegen Portugal aan. Het is er heel groen en grillig, met kenmerkende fjord-achtige riviermondingen die lokaal ria’s heten. Het zeeklimaat is koel en vochtig, met meer dan 1300 millimeter neerslag per jaar. Galicië heeft twee belangrijke wijnstreken: Rías Baixas in het uiterste zuidwesten en iets meer landinwaarts Valdeorras. Uit deze streken komen witte wijnen die tot de top van Spanje behoren. Ze worden gemaakt van authentieke druivenrassen als albariño en godello. Door de nabijheid van Portugal lijken veel wijnen qua stijl veel meer op Portugese dan andere Spaanse wijnen. Ze zijn delicater, aromatischer en frisser: perfect bij de schaal- en schelpdieren die bij de Galicische keuken horen. De albariño is dankzij zijn kleine formaat en dikke schil goed bestand tegen het klimaat.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven