Mar Y Luz Carmenère - Colchagua
Mar Y Luz Carmenère - Colchagua

2021 Mar Y Luz Carmenère - Colchagua

Viña Casa Marin 0.75l

10

25

per fles

Voor deze vriendelijke Carmenère week Maria Luz uit naar het warmere Colchagua, omdat de carmenèredruif daar nu eenmaal het best gedijt.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Voor deze vriendelijke Carmenère week Maria Luz uit naar het warmere Colchagua, omdat de carmenèredruif daar nu eenmaal het best gedijt.

Proefnotitie

De carmenère groeit hier in kleine trossen, wat de druiven een enorme smaakintensiteit, kracht en kleur geeft. De wijn heeft een complexe en intense geur met tonen van zwarte bessen, bramen, rode bloemen, laurier, een beetje peper en licht vanille van het eiken. De smaak is mooi intens, heeft rijpe, frisse tanninen, volop donker (bos)fruit en de afdronk is lang en levendig.

Schenkadvies

tot 2024, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij tournedos, konijn of een mooie stoofschotel.

Details

Streek

Central Valley

Herkomst

Colchagua Valley

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,5%

Druivenras

Carmenère (blauw)

Domeininformatie

Casa Marín

Viña Casa Marín werd in 2000 opgericht door wijnmaakster María Luz Marín, die één ding voor ogen had: ‘terroirwijnen’ maken in Chili. Haar project was innovatief én gewaagd, maar inmiddels is ze geliefd en geroemd en een voorbeeld voor vele anderen in Chili! Sinds enkele jaren wordt María Luz bijgestaan door haar zoon Felipe, een wijnmaker die met dezelfde passie en gedrevenheid de droom van zijn moeder gestalte geeft. Vandaag de dag telt het domein 50 hectare wijngaard verdeeld in 38 verschillende percelen. Alle druiven worden met de hand geoogst, pas op het moment dat er perfecte rijpheid is. Vanwege de grote diversiteit in terroirs en druivenrassen, gekoppeld aan het koele klimaat, duurt de oogst heel lang; van begin maart tot eind mei! Alle geoogste druiven worden dan ook apart in kleine kuipen gevinifieerd.

Regioinformatie

Central Valley

Chili kent een aantal grote wijngebieden. Veruit de belangrijkste en ook grootste wijnregio is Central Valley. Central Valley ligt in het midden van het land, enkele honderden kilometers onder de hoofdstad Santiago. De regio kan onderverdeeld worden in een aantal kleinere subgebieden: Maipo, Rapel, Curicó en Maule. Maipo is de meest beroemde wijnstreek van Chili. Het productiegebied beslaat ongeveer 10.000 hectare. De meest aangeplante druiven zijn de blauwe cabernet sauvignon en merlot en de witte chardonnay en sauvignon blanc. De regio Rapel is een stuk groter dan Maipo met 30.000 hectare. De rode wijnen uit Colchagua - een wijnstreek binnen Rapel - staan wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit. Verder naar het zuiden ligt Maule. Het klimaat hier is iets koeler en vochtiger. Uit Maule komen veel sappige rode wijnen gemaakt van cabernet sauvignon.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven