Lalande-de-Pomerol
Lalande-de-Pomerol
Alle wijnen

2019 Lalande-de-Pomerol

Château de Bel-Air 0.75l

26

90

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Dit schitterende kleine, oude chateau heeft een van de mooiste terroirs van Lalande-de-Pomerol. Gelegen op een zachte glooiing met een zuidelijke expositie en een bodem van ijzerrijke klei. Daarnaast is de gemiddelde leeftijd van de stokken met veertig jaar, hoog. Alle kenmerken van een goede Pomerol komen terug in deze Château de Bel-Air uit Lalande met zwarte kersen, laurier en iets van pruimedanten. Een fluwelen tanninestructuur en een heerlijke frisheid op de afdronk die voor extra spanning zorgt. Heerlijk!

Schenkadvies

Nu tot 2030+, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Runder stoofvlees met tijm, rozemarijn, knoflook, gepofte aardappel en cole slaw.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Lalande-de-Pomerol/Pomerol

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenrassen

Cabernet franc/bouchet (blauw), cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw)

Domeininformatie

Château Bel-Air

Dit prachtige historische chateau, gelegen op de grens met Pomerol, ligt aan de zuidzijde van de gemeente. Op de bodem van klei, zand en ijzersporen speelt de merlotdruif de hoofdrol, die het nergens ter wereld zo goed doet als in deze omgeving, aangevuld met wat cabernet franc en cabernet-sauvignon. Het chateau werd in 2011 gekocht door de familie De Laet Derache. De wijngaarden en kelder werden flink onder handen genomen en de kwaliteit schoot verder omhoog.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven