La Riserva - Lambrusco di Sorbara Spumante
La Riserva - Lambrusco di Sorbara Spumante
Alle wijnen

2020 La Riserva - Lambrusco di Sorbara Spumante

Cantina Paltrinieri 0.75l

19

25

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Een selectie van de oudste wijnstokken Lambrusco di Sorbara uit de DOC Riserva. We ruiken heerlijke aroma's van grapefruit, rabarber en bloesem. De smaak is aangenaam fris, sappig en verfijnd. De afdronk tot slot is elegant, complex en mondvullend. Zeer verleidelijk!

Schenkadvies

tot 2024, 8-10°C

Wijn-spijs advies

Gegrilde tonijnsteak met een salsa van tomaat, avocado, citroen, kappertjes en verse peterselie.

Gidsbeoordeling

Wine Enthusiast: 96

Details

Streek

Emilia-Romagna

Herkomst

Lambrusco di Sobara

Kleur / Soort

Mousserende wijn

Wijn karakter

Mousserend

Inhoud

0.75l

Alcohol %

11,5%

Druivenras

Lambrusco di sorbara (blauw)

Domeininformatie

Cantina Paltrinieri

Alberto en zijn vrouw Barbara zijn de vierde generatie op Cantina Paltrinieri en behoren tot een handvol producenten die puur op kwaliteit zijn gericht. Zij hebben 17 hectare wijngaard in het hart van de meest prestigieuze herkomst ‘Lambrusco di Sorbara’. Alberto beperkt allereerst de rendementen in de wijngaard. Een lager rendement geeft druiven met meer concentratie. Daarnaast gebruikt hij het liefst alleen de blauwe druivenvariëteit ‘Lambrusco di Sorbara’.

Regioinformatie

Emilia-Romagna

‘Lambrusco di Sorbara’ is een klein subgebied met DOC-status, gelegen ten noorden van de stad Modena, in de regio Emilia-Romagna. Voor de meeste mensen is Modena beroemd om zijn bloedsnelle auto’s, maar bij de culinaire liefhebbers juist om de authentieke Aceto Balsamico en het (momenteel) beste restaurant van de wereld: Osteria Francescana van Massimo Bottura. Vanzelfsprekend prijken de wijnen van Cantina Paltrinieri op de wijnkaart van dit prestigieuze restaurant! Lambrusco is echt met een opmars bezig en de kwaliteit is de laatste jaren enorm gestegen. De echte Lambrusco lijkt dan ook in niets op het industriële massaproduct, die we kennen uit de supermarkt en die de reputatie van Lambrusco zo heeft geschaad. Het is een verrukkelijke gastronomische dorstlesser, die de rijke keuken van Emilia-Romagna als geen ander weet te begeleiden!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven