La Consulta Select Blend
La Consulta Select Blend
Alle wijnen

2019 La Consulta Select Blend - Altocedro

Altocedro 0.75l

17

95

per fles

Deze voortreffelijke assemblage bestaat uit malbec, cabernet-sauvignon, tempranillo en syrah. Na een vinificatie in betonnen kuipen rijpt de wijn nog twaalf maanden op Franse barriques.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze voortreffelijke assemblage bestaat uit malbec, cabernet-sauvignon, tempranillo en syrah. Na een vinificatie in betonnen kuipen rijpt de wijn nog twaalf maanden op Franse barriques.

Proefnotitie

In de neus heerlijk zwoel donker bosfruit en tonen van koffie, zoethout en cacao. De smaak is prachtig gelaagd, goed gestructureerd en de afdronk biedt smeuïge tanninen. ¡Delicioso!

Schenkadvies

Nu tot 2026, 15-17°C

Serveer met

Op zijn best bij een mooi stuk vlees.

Details

Streek

Mendoza

Herkomst

Valle de Uco, La Consulta

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

15%

Druivenrassen

Syrah/shiraz (blauw), malbec/cot/auxerrois/pressac (blauw), cabernet sauvignon (blauw), tempranillo/ull de llebre (blauw)

Domeininformatie

Altocedro

Boetiekwijnhuis Altocedro ligt in het dorpje La Consulta, in de Ucovallei op de uitlopers van het Andesgebergte. In dit deel van Mendoza worden veel nieuwe wijngaarden aangeplant. Rondom de historische wijndorpen, zoals La Consulta, liggen echter ook schitterende oude wijngaarden, met stokken tot meer dan honderd jaar oud. De van oorsprong Libanees Karim Mussi Saffie groeide op in dit gebied. In 1998 vestigde hij zich hier als wijnmaker en kocht een oude kelder die hij totaal moderniseerde. Als groot liefhebber van oude druivenstokken sloot hij contracten af met bevriende families, in het bezit van kleine topwijngaarden. Hij koopt bij hen druiven in en adviseert hen op het gebied van biologisch wijngaardbeheer.

Regioinformatie

Mendoza

De provincie Mendoza -gelegen in het westen van Argentinië, aan de voet van de Andes- produceert driekwart van de Argentijnse wijnopbrengst. Dat maakt Mendoza het bekendste en het belangrijkste wijngebied van Argentinië. De provincie is onder te verdelen in vijf verschillende wijngebieden die allen een eigen bodem en microklimaat hebben. In totaal is er binnen Mendoza zo'n 140.000 hectare grond beplant met wijnstokken. Dankzij de hoge ligging, vaak op de uitlopers van de Andes, heeft het gebied te maken met felle zon. De temperaturen zijn echter niet extreem hoog en via een eeuwenoud stelsel van kanaaltjes, de acéquias, wordt het smeltwater van de Andes gebruikt voor irrigatie. De druivensoorten malbec, criolla, torrontés, bonarda en cabernet sauvignon zijn veelvuldig aangeplant en gedijen er goed. Veel van de vaak indrukwekkend grote domeinen zijn in handen van Europese wijnmakers, die hun jarenlange ervaring en hun kennis inzetten om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Vaak voor een zeer schappelijke prijs. De kennis van wijnbouw ontwikkelt zich snel in Mendoza, in de provincie worden goede opleidingen geboden en steeds meer wijnmakers ontwikkelen een interesse in het creëren van terroirwijnen. De producenten in Mendoza zijn trots op hun prestaties en laten elkaar en toeristen graag zien hoe zij te werk gaan. Wijntoerisme is inmiddels zelfs de belangrijkste inkomstenbron van de regio!

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven