Haut-Médoc - Cru Bourgeois (1,5 Ltr)
Haut-Médoc - Cru Bourgeois (1,5 Ltr)
Alle wijnen

2016 Haut-Médoc - Cru Bourgeois (1,5 Ltr) - Château Peyrabon

Château Péyrabon 1.50l

41

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

Het statige kleine kasteel van Château Péyrabon, gelegen in de Haut-Médoc, ligt op de grens van Pauillac. De familie Bernard heeft voor deze cru bourgeois prachtig rijpe cabernet-sauvignon en merlot kunnen oogsten. De kwaliteit van deze wijn is dan ook opmerkelijk hoog in 2016! De neus biedt rijp cassisfruit, een hint van zoethout en kruidnagel. Een krachtige structuur, tegelijkertijd een mooie frisheid. De rijpheid geeft deze wijn een heerlijk toegankelijke rondeur. Voor liefhebbers van Haut-Médoc is dit een geweldige aanrader! 

Schenkadvies

Nu tot 2028+, 16-18°C

Serveer met

Biefstuk met gorgonzolasaus, aardappelkroketjes en een frisse salade.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Haut-Médoc

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

1.50l

Alcohol %

13%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), petit verdot (blauw), merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Peyrabon

Château Peyrabon beslaat in totaal ongeveer 52 hectare. Een klein deel van dit oppervlak valt binnen het herkomstgebied Pauillac. De wijn die hier vandaan komt is kostbaar en wordt apart gevinifieerd en gebotteld. Deze topwijn wordt verkocht onder de naam Château La Fleur Peyrabon. Een ander deel van de wijngaard ligt net over de grens van het herkomstgebied en valt binnen de appellation contrôlée Haut-Médoc. Hier bevindt zich Château Peyrabon: een oud chateau dat al op de kaarten van de beroemde cartograaf Bellemey uit de 18e eeuw werd vermeld. Sinds 1998 is het in handen van de familie Bernard. In korte tijd werd flink geïnvesteerd in onder meer nieuwe wijngaarden, vinificatieruimten en een moderne vatenkelder. Mede dankzij deze ontwikkelingen doen de wijnen van Château Peyrabon nauwelijks onder voor die uit de appellatie Pauillac.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven