Grenache Old Vines - Piekenierskloof
Grenache Old Vines - Piekenierskloof
Alle wijnen

2018 Grenache Old Vines - Piekenierskloof

Kruger Family Wines 0.75l

30

25

per fles

Oude grenache is in Zuid-Afrika niet makkelijk te vinden, maar Johan beschikt over een prachtig perceel. Op tijd geplukt om zuurgraad te behouden, met een korte weking en opvoed­ing op ouder hout.

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Oude grenache is in Zuid-Afrika niet makkelijk te vinden, maar Johan beschikt over een prachtig perceel. Op tijd geplukt om zuurgraad te behouden, met een korte weking en opvoed­ing op ouder hout.

Proefnotitie

In de neus een stoffige mineraliteit, typisch voor Piekenierskloof, complexe bessen, rood fruit en kruiden, die in de mond worden herhaald. De 45 jaar oude wijnstokken geven grote concentratie en lengte aan de wijn met zachte tanninen en een pittige afdronk.

Schenkadvies

Vanaf nu (uit karaf) tot 2028, 15-17°C

Wijn-spijs advies

Runderstoofvlees met tijm, rozemarijn en knoflook, gepofte aardappel en een koolsalade.

Details

Streek

Olifants River

Herkomst

Piekenierskloof

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

13,1%

Druivenras

Grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

Kruger Family Wines

Johan Kruger is een zeer bevlogen en kundig wijnmaker. In 2005 won hij de prijs van Young South African Winemaker of the Year en ontving hij vijf sterren in de toonaangevende Platter wijngids. In Stellenbosch maakte hij furore op het wijngoed van zijn vader, Sterhuis, maar door de nodige onenigheid besloot Johan voor zichzelf te beginnen. Hij was al langere tijd zeer onder de indruk van de opkomende ‘cool climate’ regio’s van de West Kaap in Zuid-Afrika en had hier veel vrienden die hem wilden helpen. Zo begon Johan het waanzinnige project ‘Kruger Family Wines’, waarbij hij in de koele klimaatzones wijngaarden van zeer hoge kwaliteit opspoort en (indien nodig) de boeren volgens zijn filosofie het land laat bewerken om vervolgens de druiven van hen te kopen. Bij de wijnen van Johan draait het om souplesse, elegantie en balans.

Regioinformatie

Olifants River

Olifants River volgt de brede vruchtbare vallei van de gelijknamige rivier die van het bijna uiterste noorden van de Westkaap naar het zuiden stroomt. Over een lengte van 150 kilometer, tussen de districten Lutzville en het zuidelijke Citrusdal vind je een diversiteit aan terroirs. Het klimaat verschilt van relatief warm tot koel met redelijk weinig neerslag, vergeleken met andere Zuid-Afrikaanse wijnregio’s.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven