Garnacha tinto - Campo de Borja
Garnacha tinto - Campo de Borja

2020 Garnacha tinto - Campo de Borja - Legado de Moncayo

Legado del Moncayo 0.75l

7

75

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De geselecteerde wijngaarden liggen hoog, tussen de 450 en 750 meter en worden beïnvloed door het Moncayogebergte. De bodem is stenig en rijk aan kalk. Volgens wijnmaker Isaac Fernandez de ideale omstandigheden voor de garnachadruif. De oude stokken geven een uitbundig, geconcentreerd fruit, met impressies van bosvruchten, iets van cacao, rode bloemen en mooie tanninen. De aangename souplesse in de afdronk houdt lang aan. Dit is verrukkelijk!

Schenkadvies

Nu tot 2024, 15-17°C

Serveer met

Als aperitief met wat tapas of bij gegrilde tarbot met een kalfsjus.

Gidsbeoordeling

Proefschrift: Garnacha tinto; veel kleur, aardige geur, aangename aanzet, veel sap, donker fruit, o.a. kersen, redelijke concentratie, vullend, maar ook lichtvoetig, smakelijk en doordrinkbaar voor breed publiek.

Details

Streek

Zaragoza

Herkomst

Campo de Borja

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Fruitig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Grenache noir/garnacha tinto (blauw)

Domeininformatie

Legado de Moncayo

Campo de Borja, in het district Zaragoza, is het thuis van prachtige oude garnachastokken. Isaac Fernandez is één van de ‘flying wine makers’ hier. Isaac leerde de kneepjes van het vak op Bodegas Mauro. Tegelijkertijd was hij ook actief in Rías Baixas, Ribera del Duero, Rioja en Rueda. Als groot liefhebber van de garnachadruif lonkte Campo de Borja. Hij meldde zich bij een kleine coöperatie, ontmoette diverse families met wijngaarden, selecteerde bij hen enkele zeer goede percelen en vroeg hen om de grond volgens zijn richtlijnen te bewerken. Bij de Cave huurde hij de benodigde ruimte, tanks, vaten en andere benodigde apparatuur en Legado del Moncayo was geboren. Isaac maakt hele pure wijnen, waarin hij de garnacha-druif en het terroir de hoofdrol laat spelen.

Reviews

Laat de zomer maar lang duren!

Dit is zo’n heerlijk glas! Gul, sappig rijp fruit, mooie frisheid, iets kruidig en elegant. In de zomer zelfs iets gekoeld niet te versmaden, verukkelijk! Lekker als aperitief bij wat tapas of bij een gegrilde tarbot van de barbecue. Laat de zomer maar lang doorgaan! - Jeroen Knegt

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven