Espumante Bruto - Alvarinho
Espumante Bruto - Alvarinho

2019 Espumante Bruto - Alvarinho - Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro 0.75l

17

95

per fles

Deze bubbel van 100% alvarinho wordt gemaakt volgens de traditionele methode, waarbij er tijdens de tweede gisting op de fles mooie fijne bubbeltjes ontstaan.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Deze bubbel van 100% alvarinho wordt gemaakt volgens de traditionele methode, waarbij er tijdens de tweede gisting op de fles mooie fijne bubbeltjes ontstaan.

Proefnotitie

De neus is rijk aan aroma’s van fris wit fruit, bloesem en brioche. De smaak is goed gestructureerd en bezit levendige zuren en een schitterende mineraliteit. De afdronk is verkwikkend en houdt lang aan.

Schenkadvies

Nu tot en met zomer 2022, 8-10°C

Serveer met

Een verfrissend aperitief, maar ook verrukkelijk met lichte voorgerechten, een maaltijdsalade of een heerlijke chevice van zeebaars.

Details

Streek

Minho

Herkomst

Minho

Kleur / Soort

Mousserende wijn

Wijn karakter

Mousserend

Inhoud

0.75l

Alcohol %

12,5%

Druivenras

Albariño/alvarinho (wit)

Domeininformatie

Quinta de Soalheiro

Quinta de Soalheiro ligt in de meest noordelijke punt van Portugal, in de subregio van het Vinho Verdegebied, genaamd Monção e Melgaço. De wijngaarden worden beschermd door een bergketen in het noorden en zijn zo ideaal gelegen voor het verbouwen van de alvarinhodruif, met precies genoeg van alles: zon, warmte en neerslag. Juist deze unieke omstandigheden zorgden ervoor dat João Antonio Cerdeira hier in 1974 zijn eerste wijngaard alvarinho aanplantte. Inmiddels is João opgevolgd door zijn kinderen Luís en Maria, die het bedrijf verder hebben uitgebouwd en geperfectioneerd. Alles gebeurt hier met veel gevoel voor detail. De wijngaarden worden biologisch bewerkt en het wijnmaakproces kent maar één doel: zuivere en harmonische wijnen maken.

Reviews

Een mooie zachte bubbel met een heerlijke frisse smaak 

In de loop van de tijd – ik kwam halverwege de jaren ‘70 voor het eerst bij Okhuysen – heb ik heel wat wijnen op mijn favorietenlijst bijgeschreven. Onder andere die van Maffei en Bornos. Maar de grootste favoriet? Dan moet ik terug naar een proeverij van een jaar of vier geleden. Ik was met mijn vrouw op zoek naar een mousserende wijn en twijfelde tussen bubbels uit twee verschillende landen. Het werd uiteindelijk de Alvarinho Espumante Bruto, wat inmiddels onze favoriet is geworden. Een mooie zachte bubbel met een heerlijke frisse smaak en een mooie complexiteit. - Paul Kerssens

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven