Domus Pensi - Terra Alta
Domus Pensi - Terra Alta
Alle wijnen

2018 Domus Pensi - Terra Alta - Altavins

Altavins 0.75l

21

90

27.95

per fles

Een ongefilterde wijn van garnacha negra, carignan en syrah, aangevuld met merlot.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Een ongefilterde wijn van garnacha negra, carignan en syrah, aangevuld met merlot.

Proefnotitie

Een assemblage van garnatxa negra, merlot, syrah en samsò met een opvoeding van achttien maanden op Franse eikenhouten vaten. Zwoel en geconcentreerd met confituur van bramen, kruidkoek en eucalyptus. Mooi gebalan­ceerd en zeer gastronomisch!

Schenkadvies

Nu tot 2032, 15-17°C

Details

Streek

Cataluña

Herkomst

Terra Alta

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Carignan/cariñena/carignano/mazuelo (blauw), grenache noir/garnacha tinto (blauw), merlot (blauw), syrah/shiraz (blauw)

Domeininformatie

Altavins

Het spectaculaire landschap van de DO Terra Alta zou niet misstaan als filmdecor: glooiende hellingen, middeleeuwse dorpjes, imposante rotspartijen en bosschages wisselen elkaar af. Hier in het zuidwesten van Catalunya maakt Joan Arrufí Peig pure wijnen die zich kenmerken door elegantie, complexiteit en lengte. Geen wijnen zoals we ze van oudsher uit Spanje kennen – met veel concentraat en houtinvloed – wel het type wijnen waar we blij van worden. Het gebied wordt geroemd om de garnatxa blanca, ofwel de grenache blanc. Deze autochtone druif gedijt goed in de Catalaanse warmte en brengt verrukkelijke, aromatische wijnen voort. Maar ook druiven als garnatxa negra, carignan en syrah weten ons in Terra Alta te bekoren en staan garant voor fruitig en karaktervol rood.

Regioinformatie

Cataluña

Als een ‘land binnen een land’ is Catalonië een uitzonderlijke streek, met trotse Catalanen met hun eigen cultuur en taal. Het rijkste gebied van Spanje, met als hoofdstad Barcelona, loopt op veel gebieden voor op de rest van het land. Denk maar aan de revolutionaire gastronomische vernieuwing, die hier begon in de keukens van Ferran Adrìa en andere chefs. Zij combineerden traditionele streekingrediënten met innovatieve technieken. Diezelfde tendens is ook in de Catalaanse wijnindustrie terug te zien. Wijnbouw is hier al eeuwenoud, maar de Catalanen lopen met hun moderne vinificatietechnieken voor op de rest van het land. Zo gebruikten ze als eersten in Spanje roestvrijstalen fermentatietanks. De wijngaarden in de streek beslaan ongeveer 60.000 hectare, wat zo’n 38 miljoen liter wijn per jaar oplevert. Veel daarvan gaat richting Barcelona, maar een aanzienlijk deel is bestemd voor export. Catalonië heeft tien DO’s (Denominacíon de Origen) en de overkoepelende DO Catalunya. Daarbinnen zijn spannende wijnen van zowel lokale als internationale druivenrassen te vinden. Wijnen zijn er in alle denkbare stijlen, van krachtig rood tot elegant mousserend. De cava is de bekendste Spaanse bubbel.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven