Cuvée Boogie - Rheingau

2020 Cuvée Boogie - Rheingau - Weingut Altenkirch

Weingut Altenkirch 0.75l

9

60

10.70

per fles bij een afname van 6 / 9,95 per fles

Wijnmaker en oenoloog Jasper Bruysten heeft dit jaar voor een verrassende assemblage van sauvignon blanc, weissburgunder, scheurebe, silvaner en riesling gekozen.

Lees verder

Proefnotitie

Wijnbereiding

Wijnmaker en oenoloog Jasper Bruysten heeft dit jaar voor een verrassende assemblage van sauvignon blanc, weissburgunder, scheurebe, silvaner en riesling gekozen.

Proefnotitie

Een verrukkelijke neus vol zomers citrusfruit, kruisbes en iets van lychee. De smaak is opwekkend en biedt sappig wit fruit, maar ook tonen van abrikoos en citrus. De afdronk is mineraal fris en houdt lang aan. Prachtig in balans!

Schenkadvies

Nu tot 2023, 8-10°C

Serveer met

De perfecte begeleider van de brunch of -lunch. Onze brunchtip: bij een frisse lentesalade met geitenkaas, groene asperges en dressing met verse kruiden.

Details

Streek

Rheingau

Herkomst

Rheingau

Kleur / Soort

Witte wijn

Wijn karakter

Fris wit

Inhoud

0.75l

Alcohol %

10,5%

Druivenrassen

Pinot blanc/pinot bianco/weißburgunder (wit), riesling (wit), sauvignon blanc (wit), scheurebe (wit), sylvaner (wit)

Domeininformatie

Weingut Altenkirch

Weingut Altenkirch werd in 1826 gesticht en ligt in het wijndorp Lorch, aan de westkant van de Rheingau. De bedding van de Rijn is ter hoogte van Lorch smaller waardoor de rivier diep in het landschap is uitgesleten. Aan weerszijden liggen steile hellingen met een bodem van leisteen met kwartssporen. Dat maakt de wijngaarden lastig te bewerken. Al het werk op de 15 hectare wijngaard van Altenkirch gebeurt handmatig en is heel arbeidsintensief. Het wijnhuis kreeg een aantal jaar geleden een herstart toen Franziska Breuer-Hadwiger het samen met Andreas von Rosen overnam. De zeer kundige oenoloog Jasper Bruysten werd door hen als wijnmaker aangesteld. Hij probeert de kenmerken van deze bijzondere terroir zoveel mogelijk in de wijn terug te laten komen.

Regioinformatie

Rheingau

Rheingau is door de ligging een uniek wijnbouwgebied: de wijngaarden zijn veelal gelegen op de zuidoever van de Rijn –die hier van oost naar west stroomt- waardoor de zon vrijwel de hele dag op de wijngaarden staat. In het noorden biedt het Taunusgebergte bescherming. Er staat vrijwel alleen riesling aangeplant, behalve bij Assmanshausen waar een klein beetje spätburgunder staat. De Rheingau is beroemd om zijn onderzoeksinstituut in Geisenheim. In dit gebied vonden de Benedictijner monniken per toeval de Edelfäule, de edelrot, uit. Zij wachtten op een sein om met de druivenoogst te beginnen, maar dit duurde zo lang dat de druiventrossen begonnen te rotten. Toen ze besloten om toch wijn van de druiven te maken, bleek die heerlijk. Wijnen met ‘botritus cinerea’ zijn inmiddels wereldberoemd. In de Rheingau streeft men naar een meer Franse kwaliteitsindeling. De beste wijngaarden in een Einzellage (individuele wijngaard) komen in aanmerking voor ‘Erstes Gewächs’ dat gelijk staat aan ‘premier cru’.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Wijnen