Côtes de Bordeaux Cadillac
Côtes de Bordeaux Cadillac
Alle wijnen

2015 Côtes de Bordeaux Cadillac

Château Clos Chaumont 0.75l

26

20

per fles

Een voor Cadillac atypische assemblage vanwege het vrij grote aandeel cabernetsauvignon (40%), cabernet franc (20%) en merlot (40%).

Lees verder

Proefnotitie

Vinificatie

Een voor Cadillac atypische assemblage vanwege het vrij grote aandeel cabernetsauvignon (40%), cabernet franc (20%) en merlot (40%).

Proefnotitie

De neus is aantrekkelijk en complex, met aroma’s van kersen en pruimen, specerijen, een vleugje vanille en iets van cacao. De smaak is geconcentreerd, met mooie rijpe fruittonen, prachtig gestructureerde en fluwelige tanninen, en eindigt met een lange, fijne afdronk.

Schenkadvies

Nu tot 2028, 16-18°C

Wijn-spijs advies

Lekker bij: lamskoteletten van de grill met piperade (gesmoorde tomaat, paprika en ui). Ook heerlijk bij klassieke vleesgerechten, als beef wellington, boeuf bourguignon en hazenpeper.

Details

Streek

Bordeaux

Herkomst

Côtes de Bordeaux Cadillac

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14,5%

Druivenrassen

Cabernet sauvignon (blauw), merlot (blauw), cabernet franc/bouchet (blauw)

Domeininformatie

Château Clos Chaumont

Een wijn die het verdient om ontdekt te worden. Vanaf de dag dat de Nederlandse eigenaar Pieter Verbeek dit chateau halverwege de jaren negentig kocht, koos hij voor kwaliteit. De eerste jaren werd hij geadviseerd en bijgestaan door een andere Nederlander, Kees van Leeuwen van Château Cheval Blanc. Toen deze geen tijd meer had door zijn werk aan de universiteit, vond Verbeek Hubert de Boüard van Château Angélus bereid het advieswerk van Van Leeuwen over te nemen. Na het overlijden van Pieter in 2017 hebben de kinderen met eenzelfde passie zijn ‘levenswerk’ op zich genomen.

Regioinformatie

Bordeaux

Het gebied Bordeaux neemt gemiddeld een kwart van alle in Frankrijk geproduceerde appellationwijnen voor zijn rekening, jaarlijks worden er zo’n 900 miljoen flessen gevuld. Het gebied levert meer wijnen van topkwaliteit dan enig ander gebied op aarde. De wijnen zijn wereldwijd het meest gewild en er wordt het meest naar gevraagd en voor betaald. Het gebied is vernoemd naar de havenstad Bordeaux die centraal in de wijnregio ligt. Het gebied wordt opgedeeld door twee grote rivieren: de Dordogne en de Garonne. Beiden monden uit in de zeearm de Gironde. De rechteroever, het gebied ten noordoosten van de Dordogne, is vooral bekend door de herkomstgebieden Saint-Emilion en Pomerol. In het gebied op de westeroever (ten westen van de Gironde en Garonne) liggen de Médoc en Graves. Het gebied tussen de twee rivieren staat bekend om de AOP’s Entre-Deux-Mers en Bordeaux. De verschillende AOP’s maken ieder hun eigen stijl en type wijn. In de Bordeaux worden voornamelijk assemblages van meerdere druivenrassen gemaakt; de belangrijkste zijn merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. Kostbare Bordeauxwijnen worden opgevoed op (nieuwe) eikenhouten vaten, de goedkopere wijnen krijgen deze opvoeding soms deels op hout en deels op tank, of in zijn geheel op tank. Ze kunnen hierdoor vaak al jong worden gedronken. Alle grote wijnen uit Bordeaux worden jaarlijks ‘en primeur’ gekocht, om vervolgens pas bezorgd te worden als de noodzakelijke opvoeding is voltooid. De reputatie van en het vertrouwen in de Bordeauxwijnen is dus onverminderd sterk: Bordeaux staat voor kwaliteit.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven