Corton Grand Cru
Corton Grand Cru
Alle wijnen

2017 Corton Grand Cru - Domaine Tollot-Beaut

Domaine Tollot-Beaut 0.75l

103

50

per fles


Proefnotitie

Proefnotitie

De neus is zwoel met diep donker fruit als kersen en cassis en subtiel wat specerijen. De smaak is voluptueus en biedt mooie rijpe en krachtige tanninen, gevolgd door een overweldigende lengte in de afdronk!

Schenkadvies

Vanaf 2023 tot 2035, 15-17°C

Serveer met

Op het karkas gebraden fazant met zuurkool en een saus van gevogelte.

Details

Streek

Bourgogne

Herkomst

Aloxe-Corton

Kleur / Soort

Rode wijn

Wijn karakter

Krachtig rood

Inhoud

0.75l

Alcohol %

14%

Druivenras

Pinot noir/pinot nero/spätburgunder (blauw)

Domeininformatie

Domaine Tollot-Beaut

Tollot-Beaut is niet een domein dat de spotlights opzoekt, dat is ook niet nodig. Het domein heeft namelijk een grote, trouwe klandizie en verkoopt jaarlijks in korte tijd uit. We moeten het dan ook doen met wat ons wordt toebedeeld. De kracht van het domein, los van de lange historie, is dat er altijd voor kwaliteit wordt gekozen, terwijl ze zich niet laten verleiden tot grote prijsverhogingen, die elders in de Bourgogne aan de orde van de dag zijn. Jaren geleden prijsde het Engelse tijdschrift Decanter Tollot-Beaut als een van de domeinen met de beste prijs-kwaliteitverhouding van de Bourgogne en dit is sindsdien alleen maar verder verbeterd. Niet in de laatste plaats omdat de altijd al zeer hoge kwaliteit de laatste jaren verder is toegenomen. Want hoewel de wijnen nog altijd dat aantrekkelijke sappige, gulle karakter bezitten, is de verfijning verder toegenomen. Dit komt onder andere doordat er minder met nieuwe houten vaten wordt gewerkt en men ook hier meer zoekt naar terroir-expressie. Laten de wijnen van dit domein zich doorgaans in hun jeugd al mooi drinken, ook het bewaren wordt hier echt beloond.

Regioinformatie

Bourgogne

De Bourgogne is het beroemde wijngebied in het oostelijk deel van Frankrijk dat zich grofweg van Dijon over tweehonderd kilometer in zuidelijke richting uitstrekt tot Lyon. Het gebied valt uiteen in een aantal deelgebieden met elk een heel eigen karakter. Witte wijnen worden voor het grootste deel gemaakt van chardonnay en rode wijnen van pinot noir. Het noordelijkste deel is Chablis, bekend om zijn droge, minerale en frisse witte wijnen. Dit bijzondere deelgebied ligt ten noordwesten van Dijon, nabij de stad Auxerre. Net ten zuiden van Dijon begint het meest tot de verbeelding sprekende gebied, de Côte d’Or. Dit gebied wordt over het algemeen weer verdeeld in de Côte de Nuits, het gebied dat loopt tot vlak boven het plaatsje Beaune, en de Côte de Beaune, het gebied ten zuiden van Beaune. De grote witte en rode bourgogne-wijnen zijn bijna allen uit de Côte d’Or afkomstig. Ten zuiden van de Côte de Beaune vinden we de Côte Chalonnaise en nog verder naar het zuiden de Mâconnais, vooral bekend om zijn witte wijnen. Nog verder zuidwaarts ligt de Beaujolais, dat valt onder de Bourgogne, maar als wijngebied een aparte status heeft. De druif die hier de hoofdrol speelt is de gamay, waarvan men lichte en fruitige rode wijnen maakt.

Reviews

Er zijn nog geen reviews beschikbaar over dit product.

Log in of maak een account aan om deze wijn te beoordelen. Wij zijn benieuwd naar uw review.

Alternatieven